Tamer Korkmaz Yeni Şafak Gazetesi

“Asena, iktidara meydan okuyor!”

Kurultay toplama filminde başlangıçtaki sahneyi hatırlayalım: Sulh Mahkemesi'nin kararı, Meral Akşener'in ayaklarını yerden kesmişti. Akşener, yol haritasını anlattığı Hürriyet'e...

18 Mayıs 2016 | 3.068 okunma

Kurultay toplama filminde başlangıçtaki sahneyi hatırlayalım: Sulh Mahkemesi'nin kararı, Meral Akşener'in ayaklarını yerden kesmişti. Akşener, yol haritasını anlattığı Hürriyet'e “Yargıtay kararını beklemek zorunda değiliz. Çağrı heyeti, Çankaya Seçim Kurulu'na başvurup olağanüstü kongre sürecini başlatacak” diyordu! Peki, sonrasında ne oldu?
Çağrı Heyeti, Çankaya Seçim Kurulu'ndan eli boş döndü.
Kurultayı toplayıp, Meral Akşener'i MHP'nin genel başkanı yapabilmek gayesiyle bastıran Güç Merkezi, bunun üzerine Pazar gününden önceki son hareketini çekti:
Ankara İkinci İcra Hukuk Mahkemesi'nin Paralel Hâkimi “yetkisi ve görevi olmadığı halde” önünde açılmış bir dava dosyası da yokken sürece müdahil oldu ve geçen Cuma mesai bitimine dakikalar kala kurultayın yapılabileceğini açıkladı!
Hemen ardından, Ankara Yirmi Beşinci İcra Dairesi sahne aldı: “İkinci İcra Mahkemesi'nin kararının geçerli olmadığını” belirterek “Gemerek Mahkemesi'nin kurultayla ilgili aldığı tedbir kararının devam ettiğini” duyurdu.
Sessizliğini epeyce sonra bozan Yargıtay ise Mayıs ayı içinde kurultay hakkında bir karara varacaklarını beyan etti.
Üstüne, Ankara Valililiği'nin de kurultayın yapılamayacağını açıklamasına rağmen; Meral Hanım, yine “büyük laflar” eşliğinde pazar günü toplanması mümkün olmayan bir kurultayı “Tarlada toplama girişiminde” bulundu. Çok iddialı konuşuyordu. “Sabaha kadar burada bekleyeceğim, beni buradan kimse uzaklaştıramaz” diyordu! Ne olursa olsun, kurultayı toplamak için bekleyecekti!

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Ferman, İlber Paşa’mızındır; tiz yazısı kesile!” 30 Nisan 2024 | 2 Okunma “Bir yanımı sardı müfreze kolu; bir yanımı sardı Varilcioğlu!” 26 Nisan 2024 | 743 Okunma Döner kesen Soykırım Destekçisi Frank, unutma: Gün gelir, hesap da döner! 24 Nisan 2024 | 425 Okunma Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler 23 Nisan 2024 | 699 Okunma “Derin Oyun” nasıl oynanıyor? 19 Nisan 2024 | 614 Okunma