Tamer Korkmaz Yeni Şafak Gazetesi

ABD, ancak “güç”ten anlar!

Zeytin Dalı Harekâtı ile Haydut Devlet ABD’nin himayesindeki teröristlerin temizlenmesine, kararlılıkla devam ediliyor. Afrin’de YPG-PKK vuruldukça, Amerikan Devleti de vurulmuş oluyor. Zira Suriye’nin kuzeyindeki teröristlerin...

24 Ocak 2018 | 512 okunma

Zeytin Dalı Harekâtı ile Haydut Devlet ABD’nin himayesindeki teröristlerin temizlenmesine, kararlılıkla devam ediliyor. Afrin’de YPG-PKK vuruldukça, Amerikan Devleti de vurulmuş oluyor. Zira Suriye’nin kuzeyindeki teröristlerin alayı ABD’nin “kara gücü”dür.

Ankara’nın kararlılığını gören Washington, TSK’nın bölgede ilerlemesini durdurabilmek gayesiyle yeni “numaralar” çekmeye yelteniyor.

Mesela, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson “Bölgede, birlikte bir tür güvenli bölge oluşturmaya çalışabiliriz…” mesajı gönderdi!

Washington’a “Bak, şu konuşana?” demenin tam sırasıdır.

Ankara, 2012’den bu tarafa mütemadiyen güvenli bölge talep ederken, Washington buna ısrarla karşı çıkmıştı!

TSK’nın Zeytin Dalı Harekâtı ile bölgedeki teröristlerinin ağır kayıplar verdiğini gören ABD, anında güvenli bölgeyi hatırlayıverdi!

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Batı Cephesi’nin çanak anteni Ekrem Müdafa; Müsavat “what” fayda? 01 Mayıs 2024 | 765 Okunma “Ferman, İlber Paşa’mızındır; tiz yazısı kesile!” 30 Nisan 2024 | 1.293 Okunma “Bir yanımı sardı müfreze kolu; bir yanımı sardı Varilcioğlu!” 26 Nisan 2024 | 748 Okunma Döner kesen Soykırım Destekçisi Frank, unutma: Gün gelir, hesap da döner! 24 Nisan 2024 | 428 Okunma Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler 23 Nisan 2024 | 701 Okunma