Taha Akyol Hürriyet Gazetesi

yol takyol@hurriyet.com.tr

SİYASALLAŞMA o boyutlara ulaştı ki, ilahiyatçı Prof. Hayreddin Karaman evet oyu vermenin “farz” olduğunu bile yazdı! Şöyle diyor: “Bizi hedefe yaklaştıracak olan bir adımı daha ‘evet’...

14 Nisan 2017 | 2.794 okunma

SİYASALLAŞMA o boyutlara ulaştı ki, ilahiyatçı Prof. Hayreddin Karaman evet oyu vermenin “farz” olduğunu bile yazdı! Şöyle diyor:

“Bizi hedefe yaklaştıracak olan bir adımı daha ‘evet’ diyerek atmak, farz olanı tamamlayan ve ona yaklaştıran her fiil farzdır’ kuralının çerçevesine dahildir.”

Başka bir ilahiyatçı Prof. Hayri Kırbaşoğlu’nun tweet’i ise şöyle:

“Evet demek de hayır demek de farz falan değildir, politik bir tercihtir. Ortaçağda Emeviler döneminde yaşamıyoruz. Uyanalım derin uykudan!”

Kırbaşoğlu “dinin politikada bu kadar araçsallaştırılması” karşısında uyarı yapmayan Diyanet’i ve “ulema”yı da eleştiriyor.

YANLIŞ ÇIKARSA...

Şimdi bir başka açıdan bakalım: Ya önerilen sistem sandıkta kabul edilir de olumsuz sonuç verirse... Prof. Şükrü Karatape’nin deyişiyle “3 sene 5 sene; baktık olmuyor, Parlamento’nun toplanıp tekrar değiştirmesi” gerekirse, “farz”ın yeri ne olacak?!

Dini siyasallaştırmanın riskini görüyor musunuz?!

İslami kesimin vicdanlı ve irfanlı kalemlerinden Ahmet Taşgetiren de dünkü yazısında, sandıktan evet çıkarsa bunun “Türkiye’de İslamcı bir kadronun sistem denemesi yaptığı” tarzında algılanacağını yazdı. Hemen çok dikkatli bir üslupla uyarısını da yaptı:

“Asla ‘İslamcılar tarafından oluşturulmuş totaliter bir yönetim’ algısına mahkûm edilmemelidir. ‘Rahmet toplumu’ oluşturma idealinden asla vazgeçmemeliyiz.”

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sinan Ateş dosyası 01 Mayıs 2024 | 1.724 Okunma Şatafat 30 Nisan 2024 | 2.325 Okunma ‘Maarif’ tartışması 28 Nisan 2024 | 1.470 Okunma Faiz ve güven sorunu 26 Nisan 2024 | 824 Okunma Şimşek’i savunuyorum 24 Nisan 2024 | 1.221 Okunma