Taha Akyol Karar Gazetesi

Muhalefet krizi

Türkiye bir muhalefet krizi yaşıyor. Aslında bu kriz yeni değil. AK Parti iktidarının güçlü bir muhalefet tarafından “denge ve denetim”le sınırlanmamış, denetlenmemiş olmasının hem hukukta hem...

26 Temmuz 2023 | 1.872 okunma

Türkiye bir muhalefet krizi yaşıyor. Aslında bu kriz yeni değil. AK Parti iktidarının güçlü bir muhalefet tarafından “denge ve denetim”le sınırlanmamış, denetlenmemiş olmasının hem hukukta hem ekonomide yarattığı hasarları özellikle son beş yıldır yaşıyoruz.

Muhalefet krizi Mayıs seçimleriyle büsbütün ortaya çıktı. Millet İttifakı iktisatçılarının ve hukukçularının hazırladığı mükemmel programlar muhalif siyasi kadrolarca kitlelere bir umut halinde yansıtılamadı.
Seçim yenilgisi hem muhalif partilerde hem muhalif kitlelerde hayal kırıklığı yarattı. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, ortaklarına haber vermeden, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’a İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve üstüne üstlük MİT’i verdiğinin ortaya çıkması partilerde ve muhalif vatandaşlarda büsbütün şok yarattı. Liderler arası güveni de büsbütün sarstı.

Böyle bir muhalefet, yedi ay sonraki mahalli seçimlerde ne yapabilir? İktidarın gücü arttıkça sorumluluk duygusu artacağına, güç tutkusunun arttığı da tecrübeyle sabit. Montesquieu’den beri “güç temerküzü”nün sakıncaları da biliniyor üstelik.

ERDOĞAN HAZIRLANIYOR

Muhalefet bu...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyonist führer hesap verecek 21 Mayıs 2024 | 227 Okunma Diplomalı işsizler 19 Mayıs 2024 | 659 Okunma ‘İşten artmaz dişten artar’ 17 Mayıs 2024 | 1.019 Okunma Devletin çivisi 15 Mayıs 2024 | 3.411 Okunma Tasarruf paketi 14 Mayıs 2024 | 3.686 Okunma