Taha Akyol Karar Gazetesi

Batı’dan uzaklaşmak Türkiye’ye zarar verir

Emekli Diplomat Abdurrahman Bilgiç Taha Akyol'a açıkladı. -İslam dünyasında yalnızlaşmamızın bir temel nedeni Batı dünyasından uzaklaşmamızdır. Diğer nedenleri ise dış politikada rasyonalizm ve...

20 Aralık 2021 | 2.979 okunma

Emekli Diplomat Abdurrahman Bilgiç Taha Akyol'a açıkladı.

-İslam dünyasında yalnızlaşmamızın bir temel nedeni Batı dünyasından uzaklaşmamızdır. Diğer nedenleri ise dış politikada rasyonalizm ve uzun erimli ülke menfaatleri yerine, dar bir ideolojik perspektifle bölge sorunlarına, iç savaşlara, vekalet savaşlarına müdahil olduğumuz algısıdır.

-Mevcut durum Türkiye’nin arafta kaldığı imajının oluşmasına sebebiyet vermektedir. Ne demokrasi ne de otokrasi, kendine özgü bir demotokrasi algısına... Araftaki yalnızlık, değerli olmadığı gibi bağımsızlık anlamına da gelmez.

-Türkiye’nin, Batı dünyasının çekirdek değerlerinden sapması ve dış politikada “sert güç”e yaslanmayı tercih eden eğilim imajı da dostlarımızı kaybetmemize yol açtı... Batı’da yükselen ırkçı, İslamofobik ve popülist dalga, anaakım partileri de etkiledi.

Diplomat Abdurrahman Bilgiç Taha Akyol'un sorularını cevapladı.

AB Konseyi, Türkiye ile üyelik müzakerelerinin dondurulmuş olarak kalmasına karar verdi. Ne...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘İşten artmaz dişten artar’ 17 Mayıs 2024 | 1.004 Okunma Devletin çivisi 15 Mayıs 2024 | 3.402 Okunma Tasarruf paketi 14 Mayıs 2024 | 3.683 Okunma Siyasetin sınırı? 12 Mayıs 2024 | 583 Okunma Sinan Ateş dosyası kapanmaz 10 Mayıs 2024 | 2.481 Okunma