Taha Akyol Hürriyet Gazetesi

Ankara’da reform havası?

DARON Acemoğlu dünyada en çok alıntı yapılan on iktisatçıdan biridir, Nobel’e de aday görülüyor. İlmiyle de, şahsiyetiyle de saygın bir isim. Nagehan Alçı, Haber Türk’teki yazısında...

02 Temmuz 2018 | 9.010 okunma

DARON Acemoğlu dünyada en çok alıntı yapılan on iktisatçıdan biridir, Nobel’e de aday görülüyor. İlmiyle de, şahsiyetiyle de saygın bir isim.

Nagehan Alçı, Haber Türk’teki yazısında “çok önemli bir kaynağa” dayanarak, Acemoğlu’na “tam yetkiyle” ekonominin başına geçmesinin teklif edilebileceğini, böyle bir ihtimalin kendisini çok umutlandırdığını” yazdı.

Gerçekleşmese bile Ankara’da böyle bir ihtimalin konuşulması, iktidarın ekonomide nihayet köklü reform ihtiyacını duyduğunu gösterir ve elbette insanda reform umudu yaratır.

Acemoğlu veya aynı kıratta başka bir isim... Bugün ekonomimizin ihtiyaç duyduğu büyük miktardaki dış kaynağı sağlaması için güven veren ve tam yetkili bir “iktisadi rasyonalizm”e ihtiyacı var, tabii hukuk devleti ve demokrasi ile birlikte.

İKTİSATÇI ACEMOĞLU

Ahmet Davutoğlu, Prof. Daron Acemoğlu’na OECD nezdinde Türkiye Büyükelçiliği’ni teklif etmişti. Acemoğlu hayatını iktisat bilimine adadığı için kabul etmemişti.

Aynı sebepten bu defa da kabul edeceğini sanmıyorum ama teklif edilmesi için dış piyasalarda olumlu izlenim yaratır.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şatafat 30 Nisan 2024 | 1.216 Okunma ‘Maarif’ tartışması 28 Nisan 2024 | 1.431 Okunma Faiz ve güven sorunu 26 Nisan 2024 | 820 Okunma Şimşek’i savunuyorum 24 Nisan 2024 | 1.220 Okunma Anayasa tarihimizde Zühtü Arslan 21 Nisan 2024 | 1.051 Okunma