Süleyman Kösmene Yeni Asya Gazetesi

İman hizmetinde müsbet hareket

Batman’dan Abdullah Tunç: “Risale-i Nur’larda geçen ‘Müsbet hareket’ tavsiyesini nasıl anlayacağız? İman hizmetinde müsbet hareketin önemi ve çerçevesi nelerdir?” İMAN HİZMETİ...

21 Temmuz 2016 | 161 okunma

Batman’dan Abdullah Tunç: “Risale-i Nur’larda geçen ‘Müsbet hareket’ tavsiyesini nasıl anlayacağız? İman hizmetinde müsbet hareketin önemi ve çerçevesi nelerdir?”
İMAN HİZMETİ İÇİN MÜSBET HARETEK ŞARTTIR

İman hizmeti ile müsbet hareket prensibi birbirini tamamlayan kilit ve anahtar hükmündedir. Müsbet hareket olmadan iman hizmeti sağlıklı yürümez. İman hizmetini en çok halis, safi, dürüst ve başarılı kılan prensip müsbet harekettir.

Aksi takdirde menfi hareketler sergilenirse, iman hizmeti bundan zarar görür. Benim kinim, öfkem, ötekileştirici tutumum, gıybetim, müfrit siyasî tavrım gibi menfi hareketlerim dolayısıyla iman hizmeti tökezlerse ve bu sebeple ahirete imansız giden bir fert olursa, Allah bunu her halde benden soracaktır. Oysa iman hizmetinde müsbet hareketin nasıl olacağını, bu prensibin önemini, uygulama şartlarını ve biçimlerini Risale-i Nur eserlerinin hemen her yerinde görmekteyiz. Denizden bir damla kabilinden bir-iki paragraf açmak gerekirse:

BAŞKALARININ MESLEĞİNİ TENKİT MÜSBET HAREKET DEĞİLDİR

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zerreler beka âleminin cüzleridir 22 Nisan 2018 | 221 Okunma İnsan yaratılışı kopya edemez 02 Ekim 2017 | 242 Okunma Duânın en tatlı meyvesi nedir? 30 Eylül 2017 | 506 Okunma Celcelutiye’de niçin Süryanice kullanıldı? 29 Eylül 2017 | 620 Okunma Ye’cüc ve me’cüc çıkmış mıdır? 28 Eylül 2017 | 707 Okunma