Şükrü Küçükşahin Hürriyet Gazetesi

Şu HDP ve Demirtaş var ya

ŞAŞKINLIKLA izliyoruz; 31 yıllık bir terör örgütüyle görüşmeye oturanlar, gerekli önlemleri almadan masadan kalkınca, yaşanan vahametin sorumluluğunu üstlenmek yerine, önüne geleni 'PKK destekçisi'...

30 Eylül 2015 | 4.994 okunma

ŞAŞKINLIKLA izliyoruz; 31 yıllık bir terör örgütüyle görüşmeye oturanlar, gerekli önlemleri almadan masadan kalkınca, yaşanan vahametin sorumluluğunu üstlenmek yerine, önüne geleni 'PKK destekçisi' ilan ederek sıyrılmaya çalışıyorlar.

Maalesef bununla, PKK'ya güç vehmettiklerini de göremiyorlar.
Oysa önce Oslo görüşmelerinde devlet temsilcisinin, PKK yöneticisine, kentlerde nerelere silah depoladıklarını bildiklerini söylediğini öğrendik.
Ülkeyi yönetenler geçen günlerde, PKK'nın çözüm sürecini bu yığınaklar için kullandığını itiraf edip uyuyan bombalar patlatılınca durumu biraz anladık.

GERÇEĞİ KABUL EDEMEMEK

2011 seçimi öncesinde Selahattin Demirtaş ile Hakkâri'yi gezmiş, birkaç yazı yazıp AKP'nin, bölgede kaybetmekte olduğuna dikkat çekmiştim.
Fırsatı doğunca gözlemlerimi çözüm sürecini mimarı da dahil AKP'nin en önemli isimleriyle paylaştım, "Böyle giderse, taş çatlasın 5 yıl sonra bugün size oy veren çoğu ili de kaybedebilirsiniz" dedim.
Çünkü aklım almıyordu, Başbakan Erdoğan ve AKP sözcüleri bir "Bunlar Zerdüşt" söylemi tutturmuş gidiyorlardı, büyük yanlış olduğunu söyledim.
Vatandaşın dini kimseyi ilgilendirmez; ama daha ötesi, 5 vakit AKP'li komşusuyla namaz kılana, "Zerdüşt" iması en önce o AKP'lilerin tepkisini çekiyordu.
Ta ki 2012'de bölge milletvekilleri Erdoğan'la buluşup, "Bu söylem bize oy kaybettiriyor" diyene kadar devam edildi duruldu.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara'nın gelişmesi üzerine 02 Aralık 2015 | 379 Okunma İlk iş AB çıpasını güçlendirilmek 30 Kasım 2015 | 149 Okunma Kılıçdaroğlu istemedikçe değişim olmaz 25 Kasım 2015 | 399 Okunma Türkiye'nin risk ve şansları 23 Kasım 2015 | 290 Okunma Ankara Garı ile Rus uçağını unutanlar 18 Kasım 2015 | 665 Okunma