Songül Hatısaru Milliyet Gazetesi

‘Ekonomiye güven 10 puan arttı’

Türkiye’nin Suriye’de operasyon başlatmasının ardından piyasaların sakin seyrini, halka arzlara gelen talepleri ve yabancıların buna şaşırmasını değerlendiren Başbakan Yıldırım, “Ekonomi...

28 Ocak 2018 | 95 okunma

Türkiye’nin Suriye’de operasyon başlatmasının ardından piyasaların sakin seyrini, halka arzlara gelen talepleri ve yabancıların buna şaşırmasını değerlendiren Başbakan Yıldırım, “Ekonomi sağlam, yaptığımız son çalışmaya göre ekonomiye güven 10 puan arttı. Piyasanın dilinden anlarım” dedi.

Türkiye, Suriye sınırında büyük bir askeri operasyon yürütüyor. Üstelik bu operasyon Amerika’ya rağmen yürütülüyor. Bütün bu sıcak gelişmelere karşın piyasalar sakin; dolar düşüyor, borsa yükseliyor.

Önceki akşam Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın organize ettiği ‘Beyoğlu Sohbetleri’nin bu ayki konuğu Başbakan Binali Yıldırım’a, piyasanın bu refleksini sordum. Ekonominin güçlü olduğuna vurgu yapan Başbakan, “Türkiye buna benzer operasyonları 33 yıldır yapıyor. Terörle mücadelemiz, sıcak takip, Kuzey Irak’a girişimiz, Afrin’den farklı değildir.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Halkbank’tan kadın girişimcilere 20 milyar TL’lik finansman 24 Aralık 2023 | 70 Okunma Hayat Holding ve Hacettepe depremzedeler için buluştu 17 Aralık 2023 | 72 Okunma 9 şehre Gault ve Millau şapkası 10 Aralık 2023 | 63 Okunma Saran, 25’inci spor salonunu Şırnak’ta açtı 03 Aralık 2023 | 109 Okunma Suna’nın Kızları deprem bölgesinde 26 Kasım 2023 | 70 Okunma