Şirin Sever Posta Gazetesi

Şener Şen'in ismi ikna için yeter mi?

Şener Şen kolay bir isim değildir... Her projeye ‘evet’ demez, her yerde görünmez, kolay kolay siyaset yapmaz, gaza gelmez, ‘bi kamu spotumuz vardı, oynar mısınız?’ deseniz, dönüp bakmaz! Kendi halinde, kendi...

24 Haziran 2021 | 133 okunma

Şener Şen kolay bir isim değildir... Her projeye ‘evet’ demez, her yerde görünmez, kolay kolay siyaset yapmaz, gaza gelmez, ‘bi kamu spotumuz vardı, oynar mısınız?’ deseniz, dönüp bakmaz! Kendi halinde, kendi doğrularıyla yaşar. Güvenilirdir ama, eğilip bükülmez. Seçicidir, son senelerde yer aldığı işler de sayılıdır o yüzden. Hatta fazla seçici olduğu için de eleştirilir, ‘buna hakkın yok’ diye sitem edenler bile olur. İşte bu seçici adam, bir kamu spotuyla çıktı karşımıza... Sağlık Bakanlığı’nın insanların aşı olması için seçtiği ‘ikna timi’nde Ezgi Mola, Haluk Bilginer gibi isimler dışında Şener Şen de var.

“Sinemalarda, konserlerde, tiyatrolarda, yeniden buluşmamız için ve normal hayatımıza dönmemiz için mutlaka aşınızı yaptırın” diyerek insanları aşı olmaya çağırıyor. Bence şahane bir seçim. Çünkü öyle yalan dolandan ‘güvenilir’ seçilen isimlerden biri değil! İnsanları ikna edecek kadar sağlam biri. ‘Sağlığımız için kolları sıvıyoruz’ çağrısı yapacak en doğru isim hatta. Dolayısıyla fanatik olanları ikna edemese de, ihmalcileri ve orta yolcuları ikna edebilir. Kampanyanın ana fikri de çok iyi.

Kendi adıma çok başarılı buldum, çok beğendim. Türkiye aşı satın aldıkça, aşılamaya hız verdikçe; aşı karşıtları da daha kolay ikna oluyor. Zira hayat da hızlanıyor. Bakın Rus turistler gelmeye başladı, yasaklar 1 Temmuz’da kalkıyor, konserler, etkinlikler başladı, maskesiz, normal bir hayat bile başlayabilir. Herkes ‘kolları sıvayalım’ derse, hayatın tadını hep birlikte çıkarabiliriz..

Bu arada sık sık rastlıyorum… Aşı yaptırırken fotoğraflarını çekip sosyal medyadan yayınlayan insanlarla ‘aman ne kadar önemli bir fotoğraf’ diyerek dalga geçiliyor... Geçen gün biri şöyle yazmış mesela: “Aşı olurken fotoğraf çektirmeyen tek aile biz miyiz? Ne ben, ne eşim, hiçbirimiz! Sıkıcı mıyız? Demode olmak istemem çünkü...” Birincisi; o aşı fotoğrafını koyarak tek bir kişiyi bile etkileyebilirsen, fikrini değiştirip özendirebilirsen koy kardeşim!

Hatta herkes koysun. İkincisi; hayatımızda kaç kez CovID aşısı olduk ya?! Bırakın hatıra diye çeksin koysun isteyen, kime ne? Şu hayatımızda ilk kez CovID, ilk kez müsilaj gibi gariplikler görmüşüz, bi bırakın da hatıra fotoğrafımız olsun!

Müsilaj demişken… Şu anda İstanbul’da herkesin tek derdi var: Balık yiyelim mi?! “Pandemi yasağı bitsin ilk hedefimiz bir balık restoranı; deniz kenarında bir balık rakı keyfi” diyorduk… Bu kez de müsilaj yani deniz salyası izin vermiyor. Uzmanlar “Midye yemeyin” uyarısı yaptı ya; kimse balık yemeye de yanaşmıyor. Uzman görüşleri ise başka başka. “Midye farklı ama müsilaj balıkları zehirlemez” diyen de var...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin 'Beni niye sevmedin' diyen toksik sevgili gibi... 27 Şubat 2022 | 89 Okunma Namuslu görünmek kimlere kaldı? 20 Şubat 2022 | 150 Okunma 2. Yeditepe Bienali tarihi mahzende 17 Şubat 2022 | 147 Okunma Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti açıldı 13 Şubat 2022 | 170 Okunma Hikikomori salgını var, cümleten geçmiş olsun... 10 Şubat 2022 | 135 Okunma