Şirin Sever Posta Gazetesi

Çünkü kadın öldürmek kolay, niye yapmasınlar?!

İstanbul’da bir kadın samuray kılıcıyla öldürüldü... Katille tanışıklığı yok, iki kelime etmişliği yok, hiçbir ortak noktası yok. Tek suçu o anda katilin önüne...

14 Kasım 2021 | 62 okunma

İstanbul’da bir kadın samuray kılıcıyla öldürüldü... Katille tanışıklığı yok, iki kelime etmişliği yok, hiçbir ortak noktası yok. Tek suçu o anda katilin önüne çıkmış olması. Çünkü katilin canı istemişti ve öldürdü, bu kadar basit!! Tabii ki bu katilin de akli dengesi yerinde değil! Buna inanıyorum üstelik. Çünkü aklı olan böyle bir şey yapmaz ki. Yapamaz! Avukat annesi de açıklamış: 14 yaşından bu yana oğlu psikolojik tedavi görüyormuş.

Al sana hafifletici bir neden daha! Diğer hafifletici neden mi? Katilin erkek olması işte, daha ne olsun? Sonuçta sistem, o katilin az cezayla yargılanmasını, hatta ‘akli dengesi yerinde değil’ diye serbest bırakılmasını bile sağlayabilir, şaşırmayın. Erkeklerin bu ülkede nasıl itinayla korunduğunu, kadınların hayatının ne kadar kolay yok edildiğini hep birlikte izleyip göreceğiz tekrardan.

Katilin açıklamasını da es geçmeyelim: “Evden öldürmek için çıktım. Bir kadını öldürmek daha kolay olduğu için kadın öldürmeyi seçtim...” demiş. İki yıl önce Ordu’da Ceren Özdemir’i öldüren katil de aynı açıklamayı yapmıştı: “Öldürmek kolaydı, o yüzden.” O kadar haklılar ki aslında. Kadınları öldürmek ne kolay. Neden yapmasınlar?! Hatta ölmemek için direniyorsan, suçlusun! Sağlaması da var.

Bu ülkede bir kadın ölmediği için cezalandırıldı. Adı Çilem Doğan. Kendisine yıllarca şiddet uygulayan, fuhuşa zorlayan kocasına karşı çıktığı, ölmemek için öldürmek zorunda kaldığı için ceza aldı! Mahkeme ‘nefsi müdaafa değil’ dedi. 15 yıl hapis cezasını Yargıtay da onadı. Akli dengesi yerinde olduğu için cezaevine gidecek bu kadın. Sahi adalet denilen, böyle bir şey miydi ya?

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile el ele vererek yaptığı ‘Who’s Gonna End?’ yani ‘Kim Dur Diyecek?’ isimli İngilizce şarkı; iklim değişikliği ile mücadele etmek, yoksulluğa son vermek ve gezegenimizi korumak amacıyla acil çağrı yapıyor. Çok anlamlı ve değerli değil mi? (Yeni şarkıya başlıca dijital müzik platformlarından ulaşılabiliyor. Müzik klibi ise, UNDP Türkiye’nin YouTube kanalından izlenebilecek.)

Evde biriken kitapları verecek yer arıyordum. İhtiyacı olanı bulmak, yoğunken onları yollamak pek kolay olmuyor. Sordum soruşturdum, Sarıyer Belediyesi yardıma koştu. Kitapları sizden alıp okul ve cezaevlerine dağıtıyorlar. Hayatı kolaylaştırmaları çok güzel değil mi?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin 'Beni niye sevmedin' diyen toksik sevgili gibi... 27 Şubat 2022 | 89 Okunma Namuslu görünmek kimlere kaldı? 20 Şubat 2022 | 150 Okunma 2. Yeditepe Bienali tarihi mahzende 17 Şubat 2022 | 147 Okunma Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti açıldı 13 Şubat 2022 | 170 Okunma Hikikomori salgını var, cümleten geçmiş olsun... 10 Şubat 2022 | 135 Okunma