Şevki Yılmaz Yeni Akit Gazetesi

Rahmet ayında aşkla ve şevkle DEVAM inşAllah!

Yaratıcımız, Yaşatıcımız ve Yöneticimiz Allah’ımıza (c.c) hamd, Başöğretmenimiz, Önderimiz, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a) Efendimize, tüm Peygamberlerimize, izinden gidenlere, Ehl-i Beyti’ne...

11 Mayıs 2018 | 357 okunma

Yaratıcımız, Yaşatıcımız ve Yöneticimiz Allah’ımıza (c.c) hamd, Başöğretmenimiz, Önderimiz, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a) Efendimize, tüm Peygamberlerimize, izinden gidenlere, Ehl-i Beyti’ne, Ashabına, canımız Ana ve Babamıza, Din ve Vatan Muhafızı Gazi ve Şehidlerimize, Allah’ın ilke ve inkılabı İslam’a tabi olan Mümin kardeşlerimize salât ve selam olsun!

Ana hayat yasamız ve Anayasamız Kur’ân-ı Kerim’e kavuştuğumuz rahmet, bereket, af ve kul hakları hariç günahlardan kurtuluşa vesile ayımız Ramazan-ı Şerifimize yeniden kavuşuyoruz elhamdülillah! 

Ramazan-ı Şerif ayında tuttuğumuz oruçlarımızı diğer on bir aydan üstün kılan sebep, bu ayda Kur’ân-ı Kerim’in hepimize emanet edilmeye başlanmasıdır!

“Nice oruç tutan var ki tuttuğu oruç ona sadece susuzluk ve açlık bırakır” Hadis-i Şerifindeki uyarıları dikkate almak için bu ayda midemizle oruç tutarken, gözümüzle, dilimizle, ayağımızla, nefsimizle ve vücudumuzun diğer azalarıyla oruç tutmalıyız!

Yani dilimizi; kalpleri kırıcı sert sözlerden, alaydan, yalandan, gıybet ve iftiradan, gözlerimizi; kin, nefret ve diğer haramlara bakmaktan, ellerimizi; zekat ve sadakalara cimrilikten, din ve vatan düşmanlarıyla kol kola olmaktan, ayaklarımızı; kötü yollarda kötü arkadaşlarla yürümekten, nefislerimizi; şehevi hevâ ve arzularımızdan koruyarak tuttuğumuz oruç; İlahi rahmet ve bereketin gelmesini, günahlardan kurtuluşumuzu sağlayacak gerçek oruçtur!

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şayet ders alınsaydı (2) 26 Nisan 2024 | 333 Okunma Şayet ders aldıysak… (1) 19 Nisan 2024 | 224 Okunma Siyonist mihrakları çatlatacak bayrama doğru! 12 Nisan 2024 | 127 Okunma Şimdi tedbir zamanı… 05 Nisan 2024 | 390 Okunma Asla Sevindirmeyeceğiz! Asla! 29 Mart 2024 | 442 Okunma