Serdar Turgut Habertürk Gazetesi

Üniversite mezunları nasıl daha kaliteli olabilir

Habertürk Gazetesi Yazarı Serdar Turgut'un bugünkü (25.11.2022)'' Üniversite mezunları nasıl daha kaliteli olabilir'' başlıklı yazısı.

25 Kasım 2022 | 362 okunma

Memleketimize yerleştirilmiş üniversite sisteminin bu durumuyla sürdürülemeyecek halde olduğu eğer kendisini hayata tamamen kapamış değilse herhalde her insan tarafından görülüp hissediliyordur. Üniversitelerin bu durumu sadece eğitim açısından değil ahlaken de bu halde sürdürülemez. Üniversiteden mezuniyetin diplomalı işsizlik anlamına geldiği artık herkes tarafından biliniyor.

Şanslı olanlar mesleklerinde iş bulabilseler de eğitimlerinin kalitesizliği, düşük düzeyi nedeniyle bu defa da çoğunlukla diplomalı cahil olabiliyorlar.

Bu yaygın cahilliği toplumun her alanında maalesef görmek, hissetmek artık mümkün.

Ben artık şikayet etmekten kurtulup öneriler oluşturulması vaktinin çoktan gelmiş ve hatta geçiyor bile olduğunu düşünüyorum.

Örneğin evet pahalık var ekonominin durumu kötü, ama bunu her gün bu yeni bir habermiş gibi tekrarlamak, geçim sorunu altında zaten ezilmiş olana hayat pahalı lafını bir tespit gibi sunmak yerine çözüm önerisi ile ortaya çıkmaktan korkmamak gerekiyor.

Diplomalı işsizlik sorunu da tabii ekonominin durumu ile bağlı. Ancak benim bugün amacım ekonomiyi iyileştirecek fikir tartışması yapmak değil.

Ama diplomalı cahiller oluşması konusunda bir çözüm önerim olacak. O da şu:

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 247 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 161 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma