Şenol Kaluç Karar Gazetesi

Duvara toslayan gençlik!..

Memlekette bir şeyleri düzeltelim derken beraberinde düzgün yapılan bazı işleri de bozmakta üstümüze yok. Bunun en güzel örneği olan üniversite sınavları ve sistemle sürekli oynanıyor. Oynarken de maalesef...

22 Haziran 2022 | 181 okunma

Memlekette bir şeyleri düzeltelim derken beraberinde düzgün yapılan bazı işleri de bozmakta üstümüze yok. Bunun en güzel örneği olan üniversite sınavları ve sistemle sürekli oynanıyor. Oynarken de maalesef eski uygulamaların olumlu kısımları çoğu kez sonrakine taşınmadan yeni bir yol çiziliyor.

40 yaş üstü olanlar bilir, 1980-1997 arası üniversite sınavına girenler sınava girmeden (ÖSS ve ÖYS) tercih yapmak zorunda idiler. Bu uygulama pek çok öğrencinin tercih kurbanı olmasına yol açıyordu; çünkü beklediğinden iyi bir performans gösterenler çok daha iyi seçenekleri, yüksek beklenti içinde olanlarda bu sefer girebilecekleri seçenekleri kaçırabiliyorlardı.

98 yılında olması gereken değişikliği Milliyet gazetesi şu şekilde haberleştirmişti “ÖNCE SINAV, SONRA TERCİH: Üniversiteye giriş, gelecek yıldan itibaren “ızdırap” olmaktan çıkartılıyor. Yeni düzenlemeler, iki aşamalı sınavı teke indirirken, tercih sistemini de sil baştan değiştiriyor. Öğrenciler yeni düzenlemeyle hayali tercih yapmaktan kurtuluyor. Adaylar önce ÖSS’ye girecekler, sonra puanları açıklanacak, daha sonra da puanlarına göre fakülte tercihi yapabilecekler…”

90’lı yıllarda her meslek liseli...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Üç çocuktan aşağısı kurtarmaz!.. 24 Nisan 2024 | 405 Okunma Belediyecilik mi hayır işletmeciliği mi? 17 Nisan 2024 | 364 Okunma Bugün bayram günü derler 10 Nisan 2024 | 41 Okunma Siyasetçinin işini halk yaparsa!.. 03 Nisan 2024 | 104 Okunma Kim daha çok verecek!.. 27 Mart 2024 | 149 Okunma