Sefer Levent Hürriyet Gazetesi

Turkcell, Togg ile dünyayı dolaşacak

Hürriyet Gazetesi Sefer Levent'in bugünkü (05.11.2022)''Turkcell, Togg ile dünyayı dolaşacak'' başlıklı yazısı.

05 Kasım 2022 | 127 okunma

“Mobilite ekosistemi içinde kurgulanan ve kullanıcıyı odağına alarak yeni yaşam alanı haline gelecek yerli otomobil projesine sadece yatırımcı olarak destek vermiyor, dijital servislerimiz ile bütünleşik bir değer yaratmak için de çalışıyoruz. Bunun ilk örneğini, Togg’un dijital ekosistemindeki tüm ödeme hizmetlerini, güçlü ve dinamik altyapısı ile Paycell’in gerçekleştirmesiyle sağlayacağız. Paycell ve fizy entegrasyonlarımız, yapay zekâ temelli teknoloji geliştirme faaliyetlerimiz ile Togg’un konsolunda yer almaktan kıvanç duyacağız.”

Bu sözlerin sahibi Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan. Erkan ile Turkcell’in davetlisi olarak geldiğimiz Kıbrıs’ta buluştuk. Erkan’ın şirketin 9 aylık bilanço sonuçlarını açıkladığı toplantıda Togg ile ilgili yukarıdaki sözleri hem dikkat çekiciydi hem de geleceğe ilişkin ipuçları verdi. Murat Erkan’a Togg’un konsolunda yer alacak uygulamaların aracın ithal edilmesi durumunda gittiği ülkelere entegre olup olmayacağını sordum. Cevabı şöyle oldu:

“Biz attığımız adımları sadece yerel olarak planlamıyoruz. Hep global olarak düşünüyoruz. Togg’un konsolunda yer alacak uygulamalarımız diğer ülkelere de entegre olacak. Togg’un seri üretime geçmesi, yurtiçinde satılmaya başlanması ve ithal edilmesi biraz daha zaman alacak. Togg’un dünya pazarlarında rekabetçi bir marka haline gelmesi durumunda ise Turkcell aracın gittiği ülkelerden müşteri de kazanacak. Kısacası Turkcell sadece ortak olarak değil önemli bir partner olarak da Togg’u sahiplenmiş durumda.”

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne olacak bu ‘Bitcoin’in hali 05 Aralık 2025 | 49 Okunma Uçtan uca dijitalleşme 04 Aralık 2025 | 131 Okunma Mazeretim var, asabiyim ben 02 Aralık 2025 | 24 Okunma ‘Global 5G tecrübemizi Türkiye’ye taşıyacağız’ 28 Kasım 2025 | 52 Okunma Turizmde kayıtdışılık azaldı sıra kalıcı istihdam formülünde 27 Kasım 2025 | 25 Okunma