Sedat Ergin Hürriyet Gazetesi

Suruç’ta çarşıda ve hastanede ne oldu

CUMHURBAŞKANLIĞI ve milletvekili seçimi öncesinde yaşanan üzücü bir olay, geçen cumartesi günü Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde bir AKP milletvekili adayının çarşıda seçim...

23 Haziran 2018 | 8.250 okunma

CUMHURBAŞKANLIĞI ve milletvekili seçimi öncesinde yaşanan üzücü bir olay, geçen cumartesi günü Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde bir AKP milletvekili adayının çarşıda seçim kampanyası yürütürken patlak veren olaylarda dört vatandaşımızın hayatını kaybetmesi, sekiz vatandaşımızın da yaralanması oldu.

Olay kısa zamanda siyasetin gündemine girdi. İktidar kanadından bu olaydan doğrudan HDP ve PKK’yı sorumlu tutan bir dizi açıklama yapıldı. HDP tarafından yapılan karşı açıklamalarda ise olay “provokasyon” olarak nitelendirildi.

Bu tartışmaların yarattığı toz bulutunu araladığımızda karşımıza çıkan olguları şöyle özetlemek mümkündür.

***

Olay, bu seçimde de aday olan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldızın ‘Bir Milyoncular Çarşısı’ olarak bilinen sokakta giyim eşyaları satılan bir dükkâna seçim çalışması için girmesinden sonra başlıyor. Dükkanın sahibi HDP destekçisi olduğu bilinen Celal Şenyaşar ve ailesidir.

İnternete de düşen güvenlik kamerası kayıtlarında, milletvekili ile o sırada tezgâhın arkasında duran bir şahıs arasında münakaşa yaşandığı görülüyor. Milletvekili dükkândan ayrılırken birden kapıda bir itiş kakış yaşanıyor, bir şahıs itme sonucu yere düşüyor, bunun ateşlediği kıvılcımla iki taraf birbirine giriyor ve tam bir kargaşa ortamı doğuyor.

İkinci görüntüde, daha sonraki bir aşamada dükkânın içinde tezgâhın arkasında birbirine girmiş, bazıları sopalı bir grup insan görüyoruz. Bu kargaşa içinde mavi kısa gömlekli birinin karşı taraftan birine silah doğrulttuğu, muhtemelen ateş ettiği, hedef kişinin yaralandığı, bunun ardından başı açık kareli gömlekli bir şahsın silahını çekip tezgâhın arkasında kavga etmekte olan bir kişiye yakın mesafeden ateş ettiği videodan izlenebiliyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
31 Mart yerel seçim analizi (8) Seçim sonuçlarının İYİ Parti cephesindeki muhasebesi 25 Nisan 2024 | 371 Okunma 31 MART YEREL SEÇİM ANALİZİ (7)... CHP’nin Ege’deki rüzgârı İzmir’de hız kesince 24 Nisan 2024 | 459 Okunma Yerel seçim analizi (6) DEM Parti’nin İstanbul’da yaşadığı sert düşüşün arkasındaki dinamikler 23 Nisan 2024 | 347 Okunma 31 Mart Yerel Seçimi analizi (5) Güneydoğu’daki seçim sonuçları bize ne anlatıyor? 18 Nisan 2024 | 1.136 Okunma 31 MART YEREL SEÇİMİ ANALİZİ (4) Katılım oranı düşüklüğünün gerisindeki dikkat çekici yönelişler 17 Nisan 2024 | 742 Okunma