Sedat Ergin Hürriyet Gazetesi

Bir Erzincan gezisi izlenimleri

Erzincan Lisesi, bulunduğu bölgenin en eski, en köklü eğitim müesseselerinden biri. Merkezin açılışı, bu liseden mezun olan Aydın Doğan’ın kendi okuluna karşı duyduğu vefa duygusunun bir ifadesi. Modern...

27 Ekim 2017 | 1.728 okunma

Erzincan Lisesi, bulunduğu bölgenin en eski, en köklü eğitim müesseselerinden biri. Merkezin açılışı, bu liseden mezun olan Aydın Doğan’ın kendi okuluna karşı duyduğu vefa duygusunun bir ifadesi. Modern bir mimari anlayışını yansıtan, çok amaçlı kullanıma uygun işlevsel bir merkez ortaya çıkmış projeyle birlikte.

Bu merkez, kız çocuklarının eğitimine özel bir önem atfeden, bu alanda öncülük yapan ve son dönemde Birleşmiş Milletler’e bağlı kuruluşlarla yine kız çocuklarına dönük önemli organizasyonlar gerçekleştiren vakfın çalışmalarındaki en son halkayı temsil ediyor.

Hanzade Doğan Boyner, törende yaptığı konuşmada yeni dönemde vakfın eğitim burslarını arttırdığını ve özellikle mühendislik ve hukuk eğitimi gören kız öğrencilere yöneldiklerini anlattı.

*

Günübirliğine de olsa siyaset, dış politika ve 15 Temmuz davalarına yönelen bir gündemin dışına çıkıp biraz da Anadolu’nun nabzını tutmak bakımından yararlı bir gezi oldu benim için. Türkiye’nin en genç valilerinden biri olan 42 yaşındaki Ali Arslantaş’ın, tören için bir araya gelen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’in de bulunduğu gruba yaptığı sunum, belli göstergeler üzerinden bir ilin performansını değerlendirmek açısından da bir fırsat oluşturdu.

Başbakan Binali Yıldırım’ın da memleketi olan bu ilimizin performansına baktığımızda, eğitim alanında önemli bir başarı çizgisinin yakalandığını söylemek mümkün.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
31 Mart yerel seçim analizi (11) MHP üçüncü parti konumunu koruyor 02 Mayıs 2024 | 26 Okunma 31 Mart yerel seçim analizi (10) MHP’nin 31 Mart’ta aldığı sonuç nasıl ölçülebilir? 01 Mayıs 2024 | 276 Okunma 31 Mart yerel seçimi analizi (9) Bursa’da alınan sonucun ilk işareti 2019’da gelmişti 27 Nisan 2024 | 367 Okunma 31 Mart yerel seçim analizi (8) Seçim sonuçlarının İYİ Parti cephesindeki muhasebesi 25 Nisan 2024 | 375 Okunma 31 MART YEREL SEÇİM ANALİZİ (7)... CHP’nin Ege’deki rüzgârı İzmir’de hız kesince 24 Nisan 2024 | 472 Okunma