Sedat Ergin Hürriyet Gazetesi

Batı dünyası ve Filistin meselesinde dengeli bir tutum ihtiyacı

Hürriyet yazarı Sedat Ergin bu hafta 'Batı dünyası ve Filistin meselesinde dengeli bir tutum ihtiyacı' başlıklı yazısını kaleme aldı.

19 Ekim 2023 | 219 okunma

Gazze’de önceki gün bir hastanenin roket ateşine hedef olması sonucu 500 Filistinlinin hayatını kaybetmesiyle birlikte dünya bir kez daha büyük bir şok içinde.

Bu hadise, Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e baskın bir saldırı düzenleyerek ayrım gözetmeden öldürme ve insan kaçırma eylemleriyle başlayan, İsrail’in de buna ağır bir misillemede bulunmasıyla patlak veren savaşı çok daha tehlikeli bir eşiğe taşımıştır.

Savaşın tırmanış seyrinde her seferinde daha da ölümcül bir nitelik kazanan, insanlık ve vicdan ölçülerinin sınırlarını yok eden bir kötülük sarmalı içinde sarsılıyoruz.

Krizin her yeni aşamasında farklı şekillerde kurulan cümlelerle formüle edilen en sert kınama açıklamaları, rutinleşen tekrarların sonucu olarak artık fazla bir anlam da ifade etmiyor.

*

Hastanenin saldırıya uğramasının sorumluluğuyla ilgili olarak savaşan tarafların birbirlerini suçlayan açıklamalar yapmalarının yarattığı çelişkili tablo zihinleri karıştırmış bulunuyor. İsrail Hamas’ın suçlamalarını kuvvetle reddetse bile, kendisinin bu tür hadiselerde sahadaki günahlarından kaynaklanan sicili o kadar kötüdür ki, olayı duyan pek çok insan şüphe etme ihtiyacını duymamıştır.

Teknolojinin sağladığı imkânlarla bu saldırının gerçek failinin er geç kesinlik içinde ortaya çıkartılmasını beklemek bu aşamada en doğru tutum görünüyor. Bunun için çok uzun bir süre beklemek gerekeceğini zannetmiyoruz.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Prof. Zühtü Arslan’dan İsmet Özel, Cemal Süreya, Tanpınar, Mevlana ve Pir Sultan Abdal’lı bir veda 18 Mayıs 2024 | 303 Okunma 31 Mart yerel seçim analizi (18) | MHP, Yeniden Refah, DEM ve İYİ Parti üzerinden son bir değerlendirme 17 Mayıs 2024 | 326 Okunma 31 MART YEREL SEÇİM ANALİZİ (17) CHP ve AK Parti’nin önündeki kritik sorular 16 Mayıs 2024 | 247 Okunma 31 Mart yerel seçim analizi (16) AK Parti’nin büyükşehirlerdeki gücünü ölçmek 11 Mayıs 2024 | 237 Okunma 31 Mart yerel seçim analizi (15) AK Parti’nin büyükşehirler dışındaki coğrafyada yaşadığı kayıpların dökümü 10 Mayıs 2024 | 397 Okunma