Sedat Ergin Hürriyet Gazetesi

ABD ‘sınır gücü’nden gerçekten vazgeçti mi?

'CANSU...’ hitabıyla başlıyor Uluslararası Koalisyon’un Bağdat’taki karargâhının resmi sözcüsü ABD’li Albay Ryan Dillon’un Washington temsilcimiz Cansu Çamlıbel’e geçen pazar...

19 Ocak 2018 | 3.589 okunma

'CANSU...’ hitabıyla başlıyor Uluslararası Koalisyon’un Bağdat’taki karargâhının resmi sözcüsü ABD’li Albay Ryan Dillon’un Washington temsilcimiz Cansu Çamlıbel’e geçen pazar günü gönderdiği açıklama.

ABD’nin Ortadoğu bölgesinden de sorumlu olan Merkez Komutanlığı (Central Command) bünyesinde görev yapan Albay Dillon’un açıklamasının giriş cümlesi aynen şöyle:

Koalisyon, yeni Suriye Sınır Güvenlik Gücü’nün kurulup eğitilmesi amacıyla Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile birlikte çalışmaktadır.”

Açıklamanın daha sonraki bir bölümünde “Suriye’nin sınırlarının güvenliğinden sorumlu yeni gücün adı ‘Sınır Güvenlik Gücü’ olacaktır” denilerek, askeri gücün adı üstelik tırnak içine alınıp bir kez daha vurgulanıyor.

Koalisyon Sözcüsü, açıklamada “Sınır Gücü”nün İngilizcesini “Border Security Force” olarak yazdıktan sonra parantez içinde (BSF) şeklinde kısaltmasını koymayı da ihmal etmemiş.

Sözcü, açıklamada “Gücün etnik kompozisyonunun görev yaptıkları yerlerle bağlantılı olacağını, SDG bünyesindeki Kürtlerin daha çok Kuzey Suriye’de görev üstleneceklerini” de belirtiyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
31 Mart yerel seçimi analizi (9) Bursa’da alınan sonucun ilk işareti 2019’da gelmişti 27 Nisan 2024 | 270 Okunma 31 Mart yerel seçim analizi (8) Seçim sonuçlarının İYİ Parti cephesindeki muhasebesi 25 Nisan 2024 | 373 Okunma 31 MART YEREL SEÇİM ANALİZİ (7)... CHP’nin Ege’deki rüzgârı İzmir’de hız kesince 24 Nisan 2024 | 461 Okunma Yerel seçim analizi (6) DEM Parti’nin İstanbul’da yaşadığı sert düşüşün arkasındaki dinamikler 23 Nisan 2024 | 351 Okunma 31 Mart Yerel Seçimi analizi (5) Güneydoğu’daki seçim sonuçları bize ne anlatıyor? 18 Nisan 2024 | 1.140 Okunma