Sedat Ergin Hürriyet Gazetesi

15 Temmuz tartışması 8: Akıncı üssünden Akar’lı canlı yayın projesi nasıl yattı

Akıncı Üssü davası sanıklarından Hava Tümgeneral Kubilay Selçuk’un ifadesine göre, havanın kararmaya başlamasından kısa bir süre sonrasıdır. Tümgeneral Selçuk, aslında İzmir...

15 Haziran 2017 | 2.566 okunma

Akıncı Üssü davası sanıklarından Hava Tümgeneral Kubilay Selçuk’un ifadesine göre, havanın kararmaya başlamasından kısa bir süre sonrasıdır.

Tümgeneral Selçuk, aslında İzmir Çiğli’deki İkinci Ana Jet Üssü’nün komutanıdır. Görev yeri İzmir olan bir tümgeneral darbe gecesi akşamı Akıncı üssünde ne arıyor?

Savcılık ifadesine bakılırsa, kendisi o gün aslında Hava Korgeneral Mehmet Şanverin kızının düğünü için İstanbul’a gidecektir; hatta uçak biletini bile almıştır. Gelgelelim 15 Temmuz sabahı ‘eşinin bel fıtığı ağrısı tekrar alevlenince’ düğüne gitmekten vazgeçer ve pilotların eğitimleri ile ilgili bir koordinasyon toplantısı yapmak üzere Ankara’ya Akıncı üssüne gitmeye karar verir. Selçuk, o gün saat 12.30’da İzmir’den kalkan bir askeri nakliye uçağına atlayıp Ankara’ya gider.

Selçuk, “Şeref salonundan girdiğimde sivil giyimli uzun saçlı bir kişi içerideydi, askeri üniformalı bir kişi daha vardı. Kendilerine ne yaptıklarını sordum, ‘Bir sunum yapılacak onun için şeref salonunu hazırlıyoruz’ dediler” diye anlatıyor.

İfadesine göre, şeref salonunun kürsüsündeki birliğin flaması kaldırılmış, yerine Genelkurmay’ın flaması asılmıştır. Tümgeneral Selçuk, “Madem bu şekilde hazırlıyorsunuz, kürsünün önündeki Akıncı forsunun üzerini de küçük bir bayrak ile kapatabilirsiniz” der.

Bu anlatıma göre, uzun saçlı kişi sunumu yapacak kişi gelmediği için kürsüdeki metni okumasını Selçuk’tan rica eder. Tümgeneral, kürsünün başına geçer ve sesli bir şekilde okumaya başlar ki, birden bunun bir bildiri olduğunu fark eder ve okumayı keser. Uzun saçlı kişiye de ‘Buradan çık git’ der. (İfade aynen böyle.)

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
31 Mart yerel seçimi analizi (9) Bursa’da alınan sonucun ilk işareti 2019’da gelmişti 27 Nisan 2024 | 270 Okunma 31 Mart yerel seçim analizi (8) Seçim sonuçlarının İYİ Parti cephesindeki muhasebesi 25 Nisan 2024 | 373 Okunma 31 MART YEREL SEÇİM ANALİZİ (7)... CHP’nin Ege’deki rüzgârı İzmir’de hız kesince 24 Nisan 2024 | 461 Okunma Yerel seçim analizi (6) DEM Parti’nin İstanbul’da yaşadığı sert düşüşün arkasındaki dinamikler 23 Nisan 2024 | 351 Okunma 31 Mart Yerel Seçimi analizi (5) Güneydoğu’daki seçim sonuçları bize ne anlatıyor? 18 Nisan 2024 | 1.140 Okunma