Şebnem Bursalı Sabah Gazetesi

Yeni Dünya Düzeninin Kutup Yıldızı Türkiye

Sabah Gazetesi Yazarı Şebnem Bursalı'nın bugünkü (14.03.2022)''Yeni Dünya Düzeninin Kutup Yıldızı Türkiye'' başlıklı yazısı.

14 Mart 2022 | 2.507 okunma

"Avrupa'nın ortasında çocukların öldürüldüğü gerçek bir 11 Eylül yaşanıyor ve İkinci Dünya Savaşı'nı kazananların 75 yıl önce kurduğu Veto Kulübü hiçbirşey yapmıyor! Artık yeni bir dünya düzeni kurmak lazım."
Cumartesi günü Antalya Diplomasi Forumu'nda (ADF) konuşan Büyükelçi Jean Paul Carteron'un bu sözleri, Başkan Erdoğan'ın 2011'den bu yana dile getirdiği "Dünya 5'ten Büyüktür' sözünü ve onu tamamlayan "Daha adil bir dünya mümkün" politikasını onaylayan ve alkışlayan bir ifade olarak belleklere kazındı. Bölgemizde ve dünyada sınırların yeniden çizildiği, yeni bir dünya düzeninin şekillendiği şu dönemde, Antalya'da Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Dışişleri Bakanlığı'nın evsahipliğinde gerçekleşen 3 günlük baş döndüren İkinci ADF 2022 platformunun ne kadarını takip edebildiniz dışarıdan bilemiyorum ama orada bizzat bulunup, bu tarihi sürece tanıklık eden gazetecilerden biri olarak bir kez daha ülkemle, milletimle, devletimle ve devleti yönetenlerle gurur duyduğumu söylemek isterim.

Detayları gazete sayfalarında ve TV ekranlarında, muhabir arkadaşlarımız uzun uzun sizlere aktardığı için tekrara girmeyeyim ama şu kadarını da söylemeliyim: Şu üç günlük periyotta ve aslında son 10 günde Türkiye, baş döndüren diplomasi trafiği ile; barışın, istikrarın, küresel huzurun, diyaloğun merkezi, adresi ve tek garantisi olduğunu bir kez daha tüm dünyaya ilan etti. Komşularıyla tutarlı, dengeli ilişkinin peşinde bir Türkiye, ne kendi devletini ne de bölgesini maceraya, kötü bir senaryoya teslim etmek yerine dünya barışına büyük bir hizmet ettiğini gösterdi. Başkan Erdoğan'ın, cuma günkü konuşması baştan sona, Asya- Avrupa- Ortadoğu ve başka hiç bir blok arasına sıkışmadan, demokrasinin, insan haklarının, diyaloğun ve diplomasinin parlayan yıldızı olarak unutulamayacak dersler ve mesajlarla dolu idi. Her ne kadar kendisi forumda olmasa da yaptığı açıklamalarla MHP Lideri Bahçeli, çift başlı kartal gibi hem batıya hem doğuya bakan politikasıyla, Cumhur İttifakı'nın ortağı olarak çok güçlü bir mesaj ve destek verdiğini bir kez daha ilan etti.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yarın değil hemen şimdi... 10 Nisan 2023 | 445 Okunma Mesele sadece seccade değil! 03 Nisan 2023 | 397 Okunma Terörün gölgesi değil gövdesi düştü 01 Nisan 2023 | 120 Okunma Ya Herru Ya Merru! 27 Mart 2023 | 340 Okunma Kılıçdaroğlu hukuku! 25 Mart 2023 | 224 Okunma