Saygı Öztürk Sözcü Gazetesi

Teşekkür edilmeyen başkan ve metro için ayrılan 3 bin lira

Sözcü yazarı Saygı Öztürk bu hafta 'Teşekkür edilmeyen başkan ve metro için ayrılan 3 bin lira' başlıklı yazısını kaleme aldı.

27 Şubat 2024 | 0 okunma

Ne günlere kaldık; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, iktidarın hiçbir etkinliğine davet edilmiyor. Nasıl olduysa tramvay açılışına davet edildi. Çok şaşırdı, çok sevindi. “Ulaştırma Bakanı, kentin belediye başkanı olarak beni tramvay açılışına davet etti” dedi ve bunu miting meydanında halka açıkladı.

İmamoğlu, davet edilmesinden dolayı teşekkür eder etmez, AKP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu aradı, “Siz, İmamoğlu’nu açılışa davet ettiniz mi, etmediniz mi?” diye sordu.

DEVLET ADAMLIĞININ GEREĞİ

Ertesi gün Kurum, mikrofonlara, “Ulaştırma Bakanımız, İmamoğlu’nu açılışa davet etmemiş” diye sevincini dile getirdi. İmamoğlu da ertesi gün “Al sana davetiye” dedi ve Uraloğlu imzalı davetiyeyi halka gösterdi.

Davetiye gönderilmesine memnun olması gereken Murat Kurum’un, davetiye gönderilmesinden son derece rahatsız olduğu anlaşıldı. O yüzden davetiyenin gönderildiği-gönderilmediğinin peşine düştü. Bu tutum, Kurum’a yakışmadı. Devlet deneyimi olan Kurum’un, İmamoğlu’na davetiye gönderilmesinden memnuniyet duyması gerekirdi. Devlet adamlığı bunu gerektiriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın yaptığı açılışlara katılmamakla iktidar ne yapmak istiyor? İmamoğlu metrolar yapıyorsa, üstelik kaynağını kendisi buluyorsa bundan dolayı memnun olması gerekenlerin açılışa gelmemekle sanki İmamoğlu’nu cezalandırdıklarını sanıyorlar. Burada kaybeden İmamoğlu olmuyor. 

İZMİR’İ DE YALNIZ BIRAKTILAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi önemli yatırımlara z imza attı. İki gün önce Narlıdere metrosunun açılışı yapıldı. Gönül isterdi ki o törende bakanlar, CHP yöneticileri de bulunsun. Bakanlar olmadığı gibi CHP üst yönetimi de yoktu. Bakanlar gelmeyince başta İzmir Valisi olmak üzere hiçbir yetkili de o törene katılmadı.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 344 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.816 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.148 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.156 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 226 Okunma