Saygı Öztürk Sözcü Gazetesi

İstanbul Belediyesi’nde 5/3 taktiği

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu “engellemek”, çalışmalarında zorluk çıkarmak için AKP’liler her türlü hazırlığı yaptı.

26 Haziran 2019 | 2.109 okunma

Bu durum yalnız İstanbul’da değil. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı zorlayan, belediye şirketlerinden elini çekmemek için çabalayanlar var. Belediyelerde yaşananlar sıkça adliyeye yansıyacak gibi gözüküyor.

İmamoğlu’na göre hazırlık yapan AKP grubunun hedefi “Güçlü meclis, güçsüz başkan” dönemini başlatmak. Yani, başkanın isteklerine karşı muhalefet yapılacak. Kadir Topbaş, belediye meclisi toplantısına yılda bir-iki katılıyordu. Şimdi, İmamoğlu’nun katılmaması durumunda hep sıkıntı yaşanacak. O yüzden, ayda 5 kez yapılan meclis toplantısını CHP azaltmak istiyor.

BAKIN ŞU YAPTIKLARINA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Cumhur İttifakı 180, Millet İttifakı 131 üyeyle temsil ediliyor. Çoğunluk AKP’de olduğu için meclis birinci ve ikinci başkan vekilleri de AKP’li. Meclisin 23 ihtisas komisyonunun tamamının başkanı AKP’li. Her komisyonda bu döneme kadar toplam 9 üye bulunuyordu. Üyelerin 5’i AKP, 4’ü de muhalefettendi.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Artık kırgınlıkları unutma zamanı 02 Aralık 2025 | 99 Okunma Korkutan susuzluğa karşı ilk önlem turizmcilerden 01 Aralık 2025 | 131 Okunma “Otomobil hırsızlığından sabıkalı milletvekili!” 27 Kasım 2025 | 1.117 Okunma İnsanlar okula, işe aç gitmiyor 26 Kasım 2025 | 95 Okunma Ben dahil kimsenin makam odası kalmadı 25 Kasım 2025 | 509 Okunma