Saygı Öztürk Sözcü Gazetesi

15 yıllık MHP’li başkan, AKP’li rakibine böyle yüklendi

Sözcü yazarı Saygı Öztürk bu hafta '15 yıllık MHP’li başkan, AKP’li rakibine böyle yüklendi' başlıklı yazısını kaleme aldı.

26 Ocak 2024 | 0 okunma

Rafet Vergili, Karabük’ün 15 yıldır belediye başkanı. MHP’den dördüncü kez aday gösterildi. AKP’de Belediye Meclis Üyesi Özkan Çetinkaya’yı Karabük adayı olarak açıkladı. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan adayı kürsüye davet ettiğinde, ekrana adayın özgeçmişi yansıtılıyor. Özkan Çetinkaya’nın da İstanbul Alfred Üniversitesi’nden mezun olduğu yazılmış. Bunda ne var diyeceksiniz? Belediye Başkanı Rafet Vergili, seçimdeki rakibi için neden “Alfred Özkan” diyor?

Belediye Başkanı Rafet Vergili, Mehmet Çetinkaya’nın sahibi olduğu, merkezi Karabük olan BRTV’de “Özkan Çetinkaya’nın mezun olduğu Alfred Üniversitesi kampüsü yasal olmadığı için YÖK tarafından kapatıldı. ‘Alfred Özkan’ AKP’den aday olmakla, FETÖ’ye ‘Korkmayın biz buradayız’ mesajı veriliyor” dedi.

İTTİFAK VAR DİYE KONUŞMAYALIM MI?

Vergili’yle konuştuk. “Ben doğruları söylediğim için bazıları beni sevmez” diyor ve şu iddiada bulunuyor:

“Burada gazeteci geçinen bazı kişiler bir taraftan da devlet dairelerinden maaş alıyor. Aleyhimizde olanlar kendileri bir şey söylemiyorlar, istediklerini onlara yazdırıyorlar. Kardeşim bu adamlar nasıl hem devlet dairesinde işçi-memur olarak çalışıyor, bir taraftan da gazete mensubu oluyor ve bunlara istediklerini yazdırıyorlar? AKP’nin başkan adayının, Demir Çelik’teki iş akdi FETÖ bağlantılı Alfred Üniversitesi diploması olduğu için feshedilmiş. Bunlar da yarın bir gün gündeme gelecek.”

AKP’de uzun yıllar bakanlık, milletvekilliği görevlerinde bulunan Mehmet Ali Şahin’in, son seçimde milletvekili seçilen oğlu Cem Şahin’in problemin kaynağı olduğunu öne süren Başkan Rafet Vergili, açıklamasını şöyle sürdürüyor:

“Mehmet Ali Şahin’in oğlu hayatta Karabük’e bir gün bile gelmemiştir ama burada birinci sıradan milletvekili seçilmiştir. İttifak var diye biz bunları söylemeyecek miyiz, konuşmayacak mıyız? Buraya nasıl geldi de milletvekili adayı oldu? Yani utanmadınız mı? Bunun hesabını sormuştum. Karabük’te yaşıyoruz diye bizi kimsenin aşağılama hakkı yok.”

ONLARA GÖZÜNÜ DİKMİŞLER!

Vergili, görevinde particilik yapmadığını öne sürüyor, “Ne CHP’yi ne AKP’yi ne diğer partilileri ayırt etmedim. İşe alırken kimsenin partisine bakmadım” diyor. Vergili şu iddialarda bulunuyor:

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 344 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.816 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.148 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.156 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 226 Okunma