Salih Uyan Türkiye Gazetesi

Üç Harfliler...

Haziran ayı gelince eğitim gündemi "üç harflilerin" etkisi altına giriyor. Bunların açılımları arada bir değişiyor ama harf sayısı nedense hep aynı. İki hafta önce LGS vardı, şimdi de YKS....

18 Haziran 2022 | 228 okunma

Haziran ayı gelince eğitim gündemi "üç harflilerin" etkisi altına giriyor. Bunların açılımları arada bir değişiyor ama harf sayısı nedense hep aynı. İki hafta önce LGS vardı, şimdi de YKS. Öğrenciler bugün TYT, yarın da AYT ve YDT sınavlarına girecekler.

TYT, ismiyle müsemma bir şekilde öğrencilerin temel yeterliliklerini, yani muhakeme yeteneğini ölçecek. AYT ise biraz daha yakından ve detaylı bir fotoğraf çekecek.

Yani TYT öğrencilere, “Bakalım okuduğunu anlayabiliyor musun?” diye soracak. AYT ise, “Seçmek istediğin alanla ilgili bakalım neler biliyorsun?” diye.

Büyük ihtimalle sınavdan sonra yine uzun paragraflardan, yetmeyen zamandan falan bahsedeceğiz. Sınava çalışırken sadece çoktan seçmeli soruların şıkları arasında kısa mesafe koşu çalışması yapanlar, uzun paragraflarda daha şıklara ulaşamadan nefes nefese kalacak. Ama çalışırken kitap sayfalarında nefes egzersizi yapanlar, kondisyon farkıyla yine birkaç adım önde olacak.

Geçen sene sınavların kolaylık ve...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
tiraz istemem! 27 Nisan 2024 | 34 Okunma Aray 20 Nisan 2024 | 39 Okunma Hayat bayram olsa! 13 Nisan 2024 | 29 Okunma Reklam aras 06 Nisan 2024 | 51 Okunma Leyla, Mecnun ve pozitivist paradigma 30 Mart 2024 | 57 Okunma