Salih Uyan Türkiye Gazetesi

Şûralar ve üretim fazlası fikirler

Son yapılan Millî Eğitim Şûrasından sonra merak edip şimdiye kadar yapılan şûraların raporlarına göz attım. Bir sürü sayfa okudum. Ve ortaya ilginç bir sonuç çıktı. Üniter devlet...

11 Aralık 2021 | 102 okunma

Son yapılan Millî Eğitim Şûrasından sonra merak edip şimdiye kadar yapılan şûraların raporlarına göz attım. Bir sürü sayfa okudum. Ve ortaya ilginç bir sonuç çıktı.

Üniter devlet yapısını korumak için atılan bazı adımları ve dönemin baskın ideolojisinin gölgesinde kalmış kararları bir yana bırakacak olursam, gündem pek değişmemiş. Yani son yüz yılda eğitimle ilgili konuşulan konular genelde aynı. Ve okuduğum her cümle doğru geliyor.

Yani bugün Millî Eğitim Bakanlığı toplanıp şimdiye kadar yapılan şûra raporlarını okusalar, eminim yüzde doksanının altına imzalarını atarlar.

Bunları olumsuz manada söylemiyorum. Sadece bir durum tespiti yapmak niyetindeyim.

Herkes yeni bir şeyler bulma hevesinde. Hâlbuki mesele çok basit. Eğitimin amacı belli. Elbette değişen insan profiline uygun olarak yöntemler güncellenecek. Ama eğitimde “ne” ve “niçin” sorularının cevapları pek değişmiyor. Eğer yüzyıl önce konulan hedefler bugün hâlâ tartışılıyorsa, durup biraz düşünmemiz lazım.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
tiraz istemem! 27 Nisan 2024 | 51 Okunma Aray 20 Nisan 2024 | 39 Okunma Hayat bayram olsa! 13 Nisan 2024 | 29 Okunma Reklam aras 06 Nisan 2024 | 51 Okunma Leyla, Mecnun ve pozitivist paradigma 30 Mart 2024 | 57 Okunma