Salih Tuna Sabah Gazetesi

Şahan, Ata, Yılmaz ve sinema

Sinemacı dostlarımız, işletmecilerden çok rahatsızlardı. Zaten vergilerden, şundan bundan bidayetinden beri şikâyet ediyorlardı. Bu nedenle çok sayıda yapımcı, yönetmen ve oyuncu arkadaşımız bundan...

19 Ocak 2023 | 775 okunma

Sinemacı dostlarımız, işletmecilerden çok rahatsızlardı. Zaten vergilerden, şundan bundan bidayetinden beri şikâyet ediyorlardı.
Bu nedenle çok sayıda yapımcı, yönetmen ve oyuncu arkadaşımız bundan 4 yıl evvel, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Erdoğan'la bir araya gelmişti.
İçlerinde Şahan Gökbakar da vardı, BKM deyince akla gelen Necati Akpınar da!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "krizi" çözmesini istiyorlardı.
Kriz mi?
Türkiye genelinde 3 bine yakın sinema salonunun yaklaşık üçte birine sahip işletmeciler ile film yapımcıları arasındaydı.
"Pasta" da az değildi hani; Türk sinema sektörünün yıllık hasılatı (2019 itibarıyla) 1 milyara yaklaşmıştı.
Yapımcılar bilet hasılatından kendilerine düşen payın artmadığını savlıyorlar, salon işletmecilerinin patlamış mısır ve içeceğin ücretini sinemaseverlerden alıp biletin esas payını düşük tuttuklarını dile getiriyorlardı.
Hülasa, yapımcı dostlarımız kazançlarını yeterli bulmuyorlar, daha çok pay istiyorlardı.
"Sanat filmi" yapan arkadaşlarımız mı?
Onların gişeden umutları zaten yoktu. Ödüllerle (ve olursa kimi festivallerden...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir Ankara mafyası 16 Mayıs 2024 | 4.222 Okunma Aziz Yıldırım, Arda Güler’i nasıl geçti? 15 Mayıs 2024 | 599 Okunma O başkanı nasıl atadım? 14 Mayıs 2024 | 767 Okunma Albayrak’ın anıt eseri 11 Mayıs 2024 | 293 Okunma Bir acayip secde 09 Mayıs 2024 | 1.219 Okunma