Salih Tuna Sabah Gazetesi

O gün neden sustunuz?

Ünlü işadamı Murat Ülker geçenlerde bir platform kanalının yayınında, ABD Büyükelçisi'nin şikâyeti üzerine "Cola Turka" projesinin başarısız olduğunu anlatmış. Olay şöyle...

19 Eylül 2023 | 1.145 okunma

Ünlü işadamı Murat Ülker geçenlerde bir platform kanalının yayınında, ABD Büyükelçisi'nin şikâyeti üzerine "Cola Turka" projesinin başarısız olduğunu anlatmış.
Olay şöyle cereyan etmiş:
Dönemin Sanayi Bakanı Ali Coşkun kendisini çağırmış, "Murat" demiş, "Cebimde bir mektup var; seni ABD Büyükelçisi şikâyet ediyor, bu nedenle sana küçük bir ceza keseceğiz..."
Bunun üzerine Murat Bey (kendi ifadesiyle) çok utanmış.
Neden mi?.. Ceza ödeyeceği için değil elbette. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanı nasıl olur da ABD Büyükelçisi'nin şikâyeti üzerine harekete geçer diye taaccüp etmiş!..
O kadar ki, eski bakanın (Ali Coşkun) yüzüne karşı dan diye söylemiş: "Sen bakansın, ne demek ABD Büyükelçisi şikâyet ediyor, dedim. Böyle bir şey olabilir mi, memlekette kanunlar var dedim. Ama kimse dinlemedi..."
Gördüğünüz gibi, utanmasının temel nedeni, tastamam "yerli ve milli" gurur ve şuura sahip olduğu içinmiş, tebrik etmek lazım.
Keşke bu utancını hadisenin...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir Ankara mafyası 16 Mayıs 2024 | 3.806 Okunma Aziz Yıldırım, Arda Güler’i nasıl geçti? 15 Mayıs 2024 | 565 Okunma O başkanı nasıl atadım? 14 Mayıs 2024 | 765 Okunma Albayrak’ın anıt eseri 11 Mayıs 2024 | 293 Okunma Bir acayip secde 09 Mayıs 2024 | 1.218 Okunma