Salih Tuna Sabah Gazetesi

Kafkasya’daki tuzak

Suriye üzerinden İran ile Türkiye'yi savaştırabilselerdi hem Türkiye'nin tarih sahnesine çıkışına engel olacaklar hem de İran'a diz çöktüreceklerdi. ABD de enerji yollarını istediği gibi tahkim edecek...

13 Eylül 2023 | 687 okunma

Suriye üzerinden İran ile Türkiye'yi savaştırabilselerdi hem Türkiye'nin tarih sahnesine çıkışına engel olacaklar hem de İran'a diz çöktüreceklerdi.
ABD de enerji yollarını istediği gibi tahkim edecek, Rusya ve Çin'e karşı çok büyük bir avantaj sağlayacaktı.
Hâliyle İsrail için de bölge dikensiz gül bahçesine dönüşecekti.
Başaramadılar
Her şeyden evvel İran ve Türkiye yönetimleri tuzağa düşmeyip sorumlu hareket etmeyi bildiler.
Takdir edersiniz ki, söz konusu iki ülkeden biri tuzağa düşseydi savaş kaçınılmaz olurdu. Mesela, Şah dönemi İran'ı olsaydı, ABD'nin tuzağına "gönüllü" düşer, Türkiye'ye saldırırdı. E tabi, Türkiye de bu saldırıyı (mecburen) karşılıksız bırakmazdı.
Haddizatında Suriye üzerinden İran- Türkiye savaşı çıkartabilselerdi 15 Temmuz'a da gerek duymayacaklardı.
Canım hiç alakasız olur mu? Ulu bilge Davutoğlu'nun "CHP ile koalisyon yapmamıza izin verilseydi 15 Temmuz yaşanmayacaktı..." sözüyle aynı kapıya çıkıyor işte.
Sonuç itibarıyla ne CHP ile AK Parti arasındaki o...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir Ankara mafyası 16 Mayıs 2024 | 2.274 Okunma Aziz Yıldırım, Arda Güler’i nasıl geçti? 15 Mayıs 2024 | 541 Okunma O başkanı nasıl atadım? 14 Mayıs 2024 | 765 Okunma Albayrak’ın anıt eseri 11 Mayıs 2024 | 293 Okunma Bir acayip secde 09 Mayıs 2024 | 1.218 Okunma