Sadullah Özcan Milat Gazetesi

Cumhurbaşkanlığı danışmanlarının medya merakı

Aslında yazacağım konu farklıydı. Fakat yazıya oturmuştum ki telefonum çaldı.  Baktım arayan Salih Kasapoğlu. Salih Kasapoğlu Kerkük Türkmenlerinden. Ankara’da yaşıyor. 2016 Haziran’ında vefat...

01 Nisan 2018 | 503 okunma

Aslında yazacağım konu farklıydı. Fakat yazıya oturmuştum ki telefonum çaldı.  Baktım arayan Salih Kasapoğlu. Salih Kasapoğlu Kerkük Türkmenlerinden. Ankara’da yaşıyor.

2016 Haziran’ında vefat eden ve Kerkük Musalla Mahallesi’nin yiğitlerinden Necmettin Kasapoğlu’nun kardeşi. Kerkük Türkmen şehri olarak kalmışsa bugün Necmettin Kasapoğlu’nun büyük katkısı vardır. Necmettin Kasapoğlu’na ABD istihbaratları tarafından defalarca suikast düzenlenmiş hepsinden kurtulmuştu. Mustafa Kemal Yayçılı’nın şehit olduğu suikasten bütün kaburgaları kırılmış olarak çıkmıştı. Fakat 2016 Haziran’ında ani vefatı üzdü.   Halende bu aile Kerkük’te çok güçlüdür.

Necmettin abinin kardeşi Salih Kasapoğlu’nu da çok önemserim. Salih Bey’de Kerkük sevdalısıdır. Çok önemli bir özelliği vardır. Salih Kasapoğlu 1980’lerde Kerkük’te duvarlara ‘Kerkük Türk Şehri’dir. Türk şehri kalacaktır’ yazdığı ve bu dava için mücadele ettiği için Saddam yönetimi tarafından yargılanıp idam cezası verilen bir yiğit delikanlıdır. Onun Irak hapishanelerinden Türkiye’nin de yardımı ile bir kaçırılış hikâyesi vardır. Kaçırılmasını organize eden kişi ile yıllar sonra tanışmıştım. O dönemde Bağdat Büyükelçiliğinde koruma görevlisi.

Telefonla arayan Salih Kasapoğlu olunca hemen açtım. “Ağız tadıyla insana bir kahvaltı bile yaptırmıyorlar. Adam Cumhurbaşkanı danışmanı sıfatı ile çıkmış CNN’e ‘Kerkük Kürt Petrolu’ diye konuşuyor. Bu nasıl bir şeydir. Duyduğuma inanamadım. Seni aradım” dedi. Tabii kim dedi, nerede dedi? İlk etapta anlamadım. Çok ciddi sinirlenmiş.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fırat’ın doğusu ve ABD’nin anladığı dil 14 Aralık 2018 | 5.437 Okunma Sağlam sistem, güçlü gelecek 02 Eylül 2018 | 5.876 Okunma Ekonomi-Kriz ve Yerel seçimler 31 Ağustos 2018 | 4.672 Okunma Ankara koridoru 26 Ağustos 2018 | 4.587 Okunma Dinamik toplum güçlü Türkiye ve Bayram 24 Ağustos 2018 | 6.602 Okunma