Sabiha Doğan Milat Gazetesi

Mini etekliye ölüm, çocuk geline yasak!

Biraz alakasız ve acayip bir başlık olduğunun farkındayım. Öte yandan gündem hızla değiştiği için not düşme adına birden fazla konuya değinmemiz gerekiyor. Mübarek ramazan ayını henüz...

25 Haziran 2017 | 2.395 okunma

Biraz alakasız ve acayip bir başlık olduğunun farkındayım. Öte yandan gündem hızla değiştiği için not düşme adına birden fazla konuya değinmemiz gerekiyor.

Mübarek ramazan ayını henüz tamamladığımız şu günlerde ramazanın feyzinden ne ölçüde yararlandığımızı tartışmamız sosyolojik dokudaki keskin değişikliğe dair ipuçları verebilir.

Düne kadar sevgi-saygı, tahammül-af etmek, birleştirmek-toparlamak anlamında önemli katkı sağlayan ramazanın tam aksi ayrıştırma ve tahammülsüzlük eksenine taşınmak istenmesi ne üzücü!

Oruç tutmayanların oranının %30 olarak verildiği ülkemizde kimseyi oruç tutması veya tutmaması üzerinden yargılayacak değiliz. Lakin %70'in oruçlu olduğu bir toplumda nezaket ve saygıya mugayir şekilde yenilip içilmesi kimi hassas bünyelerde -bilhassa gençlerde- kırılmalara yol açabiliyor.

Eskinin menkıbelerinde kalmaya mahkûm zannettiğimiz Yahudi/Hıristiyan'ın, Müslüman'ın yanında aşikâr bir şekilde yiyip içmemesi hassasiyeti, Mardin'den gelen haberle güne taşınmış oldu.

Mardinli Süryani vatandaş, yiyip içmelerinin oruçlular tarafından görülmesini engellemek için dükkânına branda çektirmişti.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
28 Şubat: Bir mazi hikâyesi mi? 24 Şubat 2019 | 6.608 Okunma Kurban bir ibadet, kurban bayramı bir ferahlamadır! 26 Ağustos 2018 | 4.114 Okunma ABD açıktan saldırıyor! 12 Ağustos 2018 | 6.488 Okunma KADEM ve cinsiyet adalet 29 Temmuz 2018 | 7.489 Okunma 15 Temmuz: Millet kazandı! 15 Temmuz 2018 | 6.914 Okunma