Sabanur Kıraç Posta Gazetesi

Uzaktan eğitim artı karantina eşittir huni

“Okullar açıldı, açılmadı. Sen gönderiyor musun? Ben göndermeyeyim diyorum. Aman haftada iki gitsin evde çok bunaldı...” derken, hooop yeniden döndük mü uzaktan eğitime... Kimle konuşsam hunileri...

19 Kasım 2020 | 241 okunma

“Okullar açıldı, açılmadı. Sen gönderiyor musun? Ben göndermeyeyim diyorum. Aman haftada iki gitsin evde çok bunaldı...” derken, hooop yeniden döndük mü uzaktan eğitime... Kimle konuşsam hunileri dizmiş sıraya. En başta da ben. Yemeği evde pişir, evde ye, okulu evde idare et, çocuğa ders yaptır, kafeye/ restorana gitme, marketi bile eve söyle. Sonra da evde huzur bekle. Çocuklarla evde delirmemenin tek yolu önce kendimize sonra onlara kaliteli zaman ayırmak. Şu evde en huzurlu zamanlar herkesin keyif aldığı etkinlikler yaptığımız zamanlar. O yüzden şimdiden günlük planımızı bu şekilde yapalım. Madem çocuklar evde, iç huzurumuz için gününün belirli zamanlarını etkinliğe ayıralım. Ha bu arada aman yanlış anlaşılmasın, evde kalınmasına karşı değilim. Aksine şu lanet hastalığa her zamankinden çok dikkat edilmesi gerektiğinin farkındayım ve alınan her kararın hatta daha fazlasının arkasındayım. Ama bu delirmeyeceğim veya delirirken eğlenmeyeceğim anlamına gelmez!

Bu hafta çocuklarımızla beraber ve çocuklarımız için birbirinden sevimli cüceler yapıyoruz. Uzun sakalları, sivri şapkaları ve koca burunlarıyla her biri ayrı sevimli. Etkinliğiniz bittikten sonra ister yaptığınız cüceler isimler takıp onları konuşturun isterseniz de tepelerine birer ip geçirerek yılbaşı ağacınıza asın!

Bu hafta anne etkinlikleri köşemizde çalı çırpıdan çok ama çok şık bir duvar aynası yapacağız. Yapması çok dinlendirici sonucuysa çok hoş bu etkinliği umarım sizler de keyifle yaparsınız.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni bir gün, yeni bir etkinlik 07 Ocak 2021 | 240 Okunma Uzaktan eğitim artı karantina eşittir huni 19 Kasım 2020 | 252 Okunma Sevgilin yatakta sadık ve dürüst peki ya finansal konularda? 04 Eylül 2018 | 507 Okunma Sevgilin yatakta sadık ve dürüst peki ya finansal konularda? 03 Eylül 2018 | 295 Okunma Kıskançsanız ilişkinizi kurtarmak için uygulamanız gereken 8 şey 19 Haziran 2018 | 165 Okunma