Rahim Er Türkiye Gazetesi

Yargıya müdahale

CHP'li vekil Enis Berberoğlu hakkında verilen mahkûmiyet kararı aleyhine olarak CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bir kısım partililer protesto yürüyüşündeler. Sn Kılıçdaroğlu...

19 Haziran 2017 | 176 okunma

CHP'li vekil Enis Berberoğlu hakkında verilen mahkûmiyet kararı aleyhine olarak CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bir kısım partililer protesto yürüyüşündeler. Sn Kılıçdaroğlu "adalet" yazılı bir dövizle en önde yürüyor.
Söze konu olan bir ceza mahkemesi kararıdır. Süreçte daha istinaf ve Yargıtay ve hatta Anayasa Mahkemesi var. İlk dereceli mahkemeyle hüküm kesinleşmiş değil. Karar, belki sonraki safhalarda bozulacaktır.
TCK/Türk Ceza Kanunu, devam etmekte olan bir dâvâya herhangi bir şekilde müdahale etmeyi suç saymaktadır. Hâkimlerin tesir altında kalmayarak bilgi birikimleri, tecrübeleri ve vicdani kanaatleriyle karar vermeleri asıldır.
Aleyhte görüş beyanı için yargılamanın bitmesi gerekir. Partilere yakışan boykotçu üslup değildir. Siyasi partiler, her türlü fikir, görüş tenkit ve tahlillerini dile getirmek için TBMM'nin bütün imkânlarına sahipler. Bir cerrahın hastane şartları varken onu bırakıp hastasını cadde kenarında pazarcı tezgâhı üzerinde kasap bıçağı, çuvaldız ve kınnapla ameliyat etmesi ne kadar abes olursa bir partinin meclisi bırakarak yollara düşüp adalet istemesi aynı derecede yadırgatıcıdır.
Nitekim dokunulmazlıkların kaldırılması TBMM kararıyla olmuştur. Eğer Meclis bunu yapamasaydı, bugün hukuk hükmünü icra edemezdi. Meşru zemin, hukuki platform TBMM'dir. Diğeri, işi mecraından taşırma ve maceraya sürükleme ve fitne çıkmasını göze almadır. Üstelik İttihad Terakki'den sürgün vermiş CHP'nin bugün bir vesileyle "adalet" diye yollara düşmesinin fikri arka planı da talihsiz bir manzaradır. Tek Parti zihniyeti, bu yürüyüşü sosyal medyada duyururken Sn. Kılıçdaroğlu'nun resmini askerlerin önüne yerleştirmişti. Önde Kemal Kılıçdaroğlu, arkada dizi dizi askerler görünmekteydi. Bu bir kışkırtma ve askere darbe çağrısı olarak okundu. 27 Mayıs damarı depreşmişti. Resimden anlaşılıyor ki 15 Temmuz'da mecbur kalınarak darbeye karşı tavır sergilenmiş ve CHP genel başkanı 7 Ağustos 2016'da Yenikapı’ya eli mahkûm olduğu için gelmiştir.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
KONUMAK 30 Nisan 2024 | 70 Okunma SABIR TAŞI ÇATLADI!.. 27 Nisan 2024 | 89 Okunma DEERLER YERNE OTURTMAK!.. 25 Nisan 2024 | 94 Okunma SOHBET 20 Nisan 2024 | 88 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma