Prof. Dr. Kürşad Zorlu Habertürk Gazetesi

Eşk olsun sana Mesut Özil!

Karabağ savaşı sadece bir silahlı cephe mücadelesi değil aynı zamanda ciddi bir propaganda savaşına da dönüşmüş durumda. Ermenistan yönetimi kara propagandaya başvurmaktan kaçınmıyor.

02 Kasım 2020 | 1.310 okunma

Karabağ savaşı sadece bir silahlı cephe mücadelesi değil aynı zamanda ciddi bir propaganda savaşına da dönüşmüş durumda. Ermenistan yönetimi kara propagandaya başvurmaktan kaçınmıyor. Özellikle Ermeni diasporası dünyaca ünlü isimleri Ermenistan lehinde açıklamalar yapmaya davet ediyor. Sosyal medyada milyonlarca kişiye ulaşan bu paylaşımlarda Agit Minsk Grubu üye ülkeleri daha çok öne çıkıyor. Bunlardan bazıları tepki de topluyor. Örneğin ABD'li rapçi Cardi B, Ermenistan'a maddi desteğe çağıran bir broşürü Instagram hesabından paylaştığında çok büyük karşı etkileşim aldı ve 15 milyon kişinin takip ettiği Twitter hesabından özür mesajı yayınlamak zorunda kaldı.

Türkiye’de bile kimi simaların sessiz kaldığı bu önemli konuda geri durmayan isimlerden biri de dünya çapındaki Türk futbolcu Mesut Özil oldu.

Ermenistan’ın BM kararları çerçevesinde işgal ettiği topraklardan çıkması gerektiğini ifade eden Özil, Atatürk’ün “Azerbaycan’ın derdi bizim derdimiz, sevinci bizim sevincimizdir” sözüne atıf yaptı. “Tek millet, İki devlet” ifadesini de unutmadı. Yine geçen gün “İslam’da terörün yeri yoktur!” diye bir paylaşım daha yaptı.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dün Kırım'da tahrip edilen sadece köprü değildi! 09 Ekim 2022 | 962 Okunma Kafkasya'nın Hiroşima'sı ve Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesi... 07 Ekim 2022 | 274 Okunma NATO ve Şanghay arasında bir seçim yapmak! 04 Ekim 2022 | 360 Okunma Yaklaşan seçimin sonucu ne olursa olsun bu bir devlet projesi olmalıdır! 02 Ekim 2022 | 521 Okunma Türkiye'de denetim sorunu ve yaklaşan seçimler… 29 Eylül 2022 | 253 Okunma