Özdemir İnce Cumhuriyet Gazetesi

AKP’nin Müslüman Kardeşlik çıkmazı (1)*

Batı’ya Hitlerci faşist Müslüman Kardeşler gibi körlemesine düşman olmak başka, onu bir olgu olarak kabul edip rasyonel yöntemle eleştirmek ve reddetmek başka.

15 Ocak 2021 | 677 okunma

Nursultan Nazarbayev, “Araplaştırılarak kaybolan uygarlıklar” başlığı altında, İslam dinini kabul ederek Araplaşan halkların (Mevalilerin) hastalanma ve engellileşme süreçlerini yalın bir dille saptıyor. Ben de aynı düşünceyi paylaşıyorum ama adlandırmadaki “uygarlıklar” sözcüğünün yerine “uluslar, halklar” sözcüklerini yazıyorum.

***

“Persler, Pakistanlılar, Afganlar; Sümerlerin, Akadların, Babillilerin, Asurluların torunları olan Iraklılar; Süryani kökenli Suriyeliler Arap değildir. Mısırlılar Arap değildir. Antik Mısır medeniyetinin mirasçılarıdır. Araplaştılar. Kürtler, Çeçenler Arap değildir; Tunus Arap değil Kartacalıdır; Cezayirliler, Libyalılar, Faslılar Arap değildir, Tuareg ya da Berberidir. Araplaştılar. Lübnanlılar Arap değil, Fenikelilerin torunlarıdır. Boşnaklar Arap değildir, İslamı kabul etmiş Sırplardır. Araplaştılar. Osmanlılar Arap değildir. Araplaştılar. Türkler Arap değildir, Atatürk onları özlerine döndürdü ancak hızla Araplaşıyorlar.”

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
RTÜK ve tasarlanmış suikast (1) 07 Mayıs 2024 | 102 Okunma Değirmende yoğurt öğütmek 05 Mayıs 2024 | 119 Okunma Taksim Komünü 03 Mayıs 2024 | 192 Okunma Hamas meğer Kuvayı Milliye imiş! 30 Nisan 2024 | 319 Okunma Eskiye dönüş 28 Nisan 2024 | 148 Okunma