Özay Şendir Milliyet Gazetesi

Tanklarımız nasıl vuruluyor?

Arkadan vuruluyor aslında... Sahada olandan söz etmiyorum, gerçekte olandan söz ediyorum. Alman-Fransız ortak yapımı Milan anti-tank silahı mesela... Berlin, Irak’taki Peşmerge gruplarına 30 tane vermişti bu silahtan.Der...

05 Şubat 2018 | 9.206 okunma

Arkadan vuruluyor aslında... Sahada olandan söz etmiyorum, gerçekte olandan söz ediyorum. Alman-Fransız ortak yapımı Milan anti-tank silahı mesela... Berlin, Irak’taki Peşmerge gruplarına 30 tane vermişti bu silahtan.Der Spiegel daha 2015’te yazmıştı, bu silahlar PKK’nın eline geçti diye.Savunma uzmanı Abdullah Ağar’a göre, terör örgütünün elinde bu silahlardan 150 tane var. Peki aradaki devasa fark silah tüccarlarından alım olarak açıklanabilir mi?

Uzmanlara göre,  bu tür silahlar her silah tüccarının eline geçmez, geçenler de Almanya’ya haber vermeden kimseye satış yapamaz. Türkiye’ye sattığı tankları Zeytin Dalı operasyonu nedeniyle modernize etmeyen Berlin ne der acaba bu yoruma? Yoksa Almanya, bir müttefikine sattığı tankların, yine bir Alman silahı kullanan terör grupları tarafından vurulmasından rahatsız olmaz mı? Cumartesi gecesi terör örgütüne bağlı propaganda kuruluşlarından biri olan Anha, bir görüntü paylaştı.

O görüntüde bir Türk tankını hedef alan anti-tank silahlarından birisinin arkası gözüktü, kimliğini tespit etme şansı belirdi. İlginçtir terör örgütü ana propaganda sitesinde aynı görüntünün silah gözükmeyen versiyonunu yayınladı.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’in başarısız olmasını kimler istiyor? 03 Mayıs 2024 | 589 Okunma Türkiye iğne deliğinden halat geçirirken... 01 Mayıs 2024 | 376 Okunma Mayıs ya da Milliyet zamanı... 29 Nisan 2024 | 159 Okunma Üzerinde tepindiğimiz hayatlar... 28 Nisan 2024 | 150 Okunma Özgür Özel, yandaş mı oldu? 26 Nisan 2024 | 280 Okunma