Özay Şendir Milliyet Gazetesi

Kemal bey kral giyinik olabilir mi?

- Siyasi partiler iktidar olma amacıyla kurulur, genel başkanlarına da doğal olarak yürütmenin başına geçecek isim olarak bakılır. CHP şu an Türkiye’yi Kılıçdaroğlu’ndan daha iyi yönetecek bir...

23 Nisan 2018 | 8.410 okunma

- Siyasi partiler iktidar olma amacıyla kurulur, genel başkanlarına da doğal olarak yürütmenin başına geçecek isim olarak bakılır. CHP şu an Türkiye’yi Kılıçdaroğlu’ndan daha iyi yönetecek bir isim mi arıyor acaba? Eğer öyleyse neden Kılıçdaroğlu genel başkan, eğer öyle değilse Kılıçdaroğlu neden aday değil?

- Diyelim ki  CHP “demokrasi cephesi” için ortak aday arıyor. Ekmeleddin İhsanoğlu örneği kimsede heyecan uyandırmayacak ortak aday için yeterince ders olmadı mı? Herkes kendi adayını çıkarır ve Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tura kalırsa en çok oy alan aday  zaten muhalefetin doğal ortak adayı haline gelmeyecek mi?

- Adı kulislerde dolaşmaya başlayan Kemal Derviş, CHP’nin adayı olursa, şeker pancarına kota koyan, pancarda taban fiyat uygulamasını kaldıran, bugün ekilmeyen arazilerin Avrupa’daki bir çok ülkeden büyük olmasının sebebi sayılan bir aday için Kılıçdaroğlu, çiftçilerden nasıl oy isteyecek ?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mayıs ya da Milliyet zamanı... 29 Nisan 2024 | 98 Okunma Üzerinde tepindiğimiz hayatlar... 28 Nisan 2024 | 142 Okunma Özgür Özel, yandaş mı oldu? 26 Nisan 2024 | 273 Okunma Döner değil samimiyet lazım… 24 Nisan 2024 | 278 Okunma Tanrı Dağları’nın eteklerinde bir vaha: İli 21 Nisan 2024 | 513 Okunma