Osman Müftüoğlu Hürriyet Gazetesi

Öfkeye dikkat!

Hürriyet Gazetesi Yazarı Osman Müftüoğlu'nun bugünkü (31.01.2022)'' Öfkeye dikkat!'' başlıklı yazısı.

31 Ocak 2022 | 387 okunma

Öfke meselesi ve öfke kontrolü, son günlerde en çok tartıştığımız ve çözümüne çok ihtiyaç duyduğumuz konuların başında geliyor.

Size de şaşırtıcı gelecek ama ruh sağlığı uzmanlarına göre, öfkenin de “sağlıklısı” ve “sağlıksızı” var. Prof. Dr. Zuhal Baltaş ve Prof. Dr. Acar Baltaş’a göre, “Öfke aslında normal ve sağlıklı bir duygudur. Öfkesi ve kızgınlığından ötürü insanın kendisini suçlu hissetmesi doğru değildir. SAĞLIKSIZ OLAN, ÖFKENİN SALDIRGANLIĞA DÖNÜŞMESİDİR... Sağlıklı bir biçimde dışlaştırılmış bir öfke amaca yöneliktir, çoğunlukla da toplumsal olarak kabul edilebilir bir biçimdedir... Öfkenin sağlıksız olarak dışlaştırılması ise SALDIRGANLIK ve ŞİDDET biçimindedir. Ve en büyük zararı KİŞİNİN KENDİSİNE verir.” (*)

Yazının girişinden de anlayacağınız gibi bugün “sağlık menümüz”de “ÖFKE KONTROLÜ MESELESİ” var. Çünkü daha iyi bir hayat için, daha çok mutluluk ve huzur için, neticede de daha keyifli bir ömür için öfke kontrolü meselesini öğrenmek zorundayız.

İYİ BİLGİ
ÖFKEYLE BAŞA ÇIKMAK İÇİN...

PROF. Dr. Zuhal Baltaş ve Prof. Dr. Acar Baltaş’a göre, şu dört basamaklı yaklaşım sayesinde öfkenizle makul bir biçimde başa çıkabilirsiniz.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ekmek mi şeker mi 29 Nisan 2024 | 34 Okunma Yeni yaşınız kutlu olsun... Epigenetik yaş 25 Nisan 2024 | 468 Okunma Epigenetik besinlerde ilk 10 22 Nisan 2024 | 440 Okunma Beslenmede yeni bir çağ başlıyor 20 Nisan 2024 | 523 Okunma Yeni bir iyi hayat sırrı: Sinaptik plastisite 18 Nisan 2024 | 535 Okunma