Osman Müftüoğlu Hürriyet Gazetesi

Bunu bir Allah biliyor bir de ben!

Orhan Bursalı, "Müthiş Türk'ün hikâyesi"ni, Aziz Sancar'ın Nobel'e uzanan öyküsünü mükemmel bir üslup ve güzel bir "bilim dilini yalınlaştırma tekniği" ile anlatmış. Kitabı herkese ama...

14 Haziran 2016 | 1.322 okunma

Orhan Bursalı, "Müthiş Türk'ün hikâyesi"ni, Aziz Sancar'ın Nobel'e uzanan öyküsünü mükemmel bir üslup ve güzel bir "bilim dilini yalınlaştırma tekniği" ile anlatmış. Kitabı herkese ama en çok da öğretmenlere, üniversite öğrencilerimize, doktorlar, bilim adamı yolculuğuna çıkan genç araştırmacılara tavsiye ediyorum.

Hürriyet
Elimde “Aziz Sancar ve Nobel’in Öyküsü” kitabı var. Kitabı “bir solukta” okudum. Sonra yeni ve farklı şeyler “öğrenmek” için bir daha okudum. İnanmayacaksınız ama bir de “öğrendiklerimi size de aktarmak” için yeniden okudum.
Orhan Bursalı “Müthiş Türk’ün hikâyesi”ni, mükemmel bir üslup ve güzel bir “bilim dilini yalınlaştırma tekniği” ile anlatmış.
En çok beğendiğim bölümlerden biri “On Nobel Verseler de Değişmem” başlıklı bölüm oldu.
İşte o bölümden birkaç cümle:
“Nobel için biyografimi yazarken bu keşfin değeri üzerine tekrar düşündüm ve ‘Değil on milyon, on Nobel verseler değişmem’ diye içimden geçirdim. Çünkü Nobel Ödülü verilmesi bile başkalarının (Nobel Komitesi’nin) takdirine bağlıdır.
Ancak ‘Bunu bir Allah bir de ben biliyorum’ şeklindeki bir keşif kati-kesin bir veridir, olgudur. Bu bugün de öyledir, bundan 100 sene sonra da öyle olacaktır.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hastalıkta ve sağlıkta egsozom mucizesi 20 Mayıs 2024 | 188 Okunma Hücremizdeki hazine egsozomlar 18 Mayıs 2024 | 129 Okunma Egzersiz neden çok gündemde 16 Mayıs 2024 | 666 Okunma Bizi daha iyi bir hayat bekliyor 13 Mayıs 2024 | 514 Okunma Ömrünüz nasıl olsun uzun mu, sağlıklı mı 11 Mayıs 2024 | 449 Okunma