Osman Atalay Yeni Akit Gazetesi

Muhafazakâr kent sosyolojisinin intiharı 

“İntihar bir çözüm değil, aksine bir çözümsüzlüktür, bir sondur ve bir yenilgidir.” Sebuhi Quluzade Son günlerde 3 ailenin siyanürle ölümleri, sokakta, metroda başörtülü...

19 Kasım 2019 | 169 okunma

“İntihar bir çözüm değil, aksine bir çözümsüzlüktür, bir sondur ve bir yenilgidir.” Sebuhi Quluzade

Son günlerde 3 ailenin siyanürle ölümleri, sokakta, metroda başörtülü kadınlara yönelik saldırılar, boşanmaların artışı ve kadına şiddet gibi olaylar muhafazakâr Anadolu sosyolojisinde ciddi bir travma yaşatıyor.

Türkiye gündemi 6 Kasım’da İstanbul Fatih’te 4 kardeşin siyanürle ölüm haberiyle sarsılmıştı.

Kardeşlerin geçim sıkıntısı yaşadığı konuşulurken, 8 Kasım’da Antalya’da 4 kişilik bir aile ölü bulundu. Antalya’daki ailenin de siyanür nedeniyle öldükleri anlaşıldı.

Baba Selim Şimşek’in, mektubunda maddi sıkıntı çektiğini, dokuz aydır çalışmadığını yazdığı belirtiliyor. Baba mektubunda, “Herkesten özür diliyorum ama artık yapacak bir şeyim yok. Hayatımıza son veriyoruz” ifadelerini kullandı.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uyuşturucu pandemisi sessiz ve derinden geliyor 22 Eylül 2020 | 146 Okunma İstanbul Sözleşmesi’ne kadınlardan iki farklı yaklaşım  11 Ağustos 2020 | 222 Okunma İstanbul Sözleşmesi’nden aileyi ve toplumu koruma tartışması  04 Ağustos 2020 | 155 Okunma Suriye; Bosna ve Srebrenitsa’nın kaderini yaşıyor  14 Temmuz 2020 | 64 Okunma Etiyopya’da ne oluyor? 07 Temmuz 2020 | 400 Okunma