Orhan Uğuroğlu Gazeteoku

Kozmik odanın 3 sorumlusu

Kozmik Oda Araması olarak bilinen kumpas operasyonu; Emekli Albay Erkan Yılmaz Büyükköprü'nün, "Kozmik Albay" kitabı ile tekrar gündeme geldi.

22 Aralık 2020 | 4.754 okunma

Kozmik Oda Araması olarak bilinen kumpas operasyonu; Emekli Albay Erkan Yılmaz Büyükköprü'nün, "Kozmik Albay" kitabı ile tekrar gündeme geldi.

O günlerde Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSYK) üyesi olarak görev yapan Yargıtay Onursal Hâkimi Ali Suat Ertosun'u arayarak, "Bildiklerinizi ve yaşadıklarınızı paylaşmak ister misiniz?" diyerek sorular yönelttim.

- Kozmik Oda kumpası ile ne amaçlandı?

Ertosun: "2009 ve sonraki yıllarda yargıyı kullanarak toplumsal yapıyı değiştirip yeniden şekillendirerek arzuladığı Anayasa değişikliklerini gerçekleştirmek isteyen FETÖ'cüler ile onlarla ortaklık kurup birlikte hareket eden siyasi iktidar vardı.

Basın üzerinden yürüttükleri asimetrik ve psikolojik harekât ile Türk Silahlı Kuvvetlerini hedef aldılar ve 'Kozmik Oda Araması ve Soruşturması' gerçekleştirildi."

Bu köşe yazısını aşağıdaki linke tıklayarak sesli bir şekilde dinleyebilirsiniz

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Değerli okurlarım 06 Kasım 2025 | 298 Okunma Kalem halkın vicdanıdır parayla satılamaz 05 Kasım 2025 | 143 Okunma Terörist başı Öcalan neden yargılanmadı? 04 Kasım 2025 | 223 Okunma Hayranı olduğum milletin vekili 03 Kasım 2025 | 430 Okunma Keyfinizi bozduğum için özür dilerim!.. 02 Kasım 2025 | 263 Okunma