Orhan Uğuroğlu Yeniçağ Gazetesi

Kocamaz'a siyasi infaz

İYİ Parti'nin Seçim İşleri ile Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, Mersin'de Burhanettin Kocamaz için yaptıkları itirazın YSK tarafından ne şekilde reddedildiğini...

25 Şubat 2019 | 8.584 okunma

İYİ Parti'nin Seçim İşleri ile Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, Mersin'de Burhanettin Kocamaz için yaptıkları itirazın YSK tarafından ne şekilde reddedildiğini açıkladı:

"Yetkisi iptal edilmiş ve hakkında suç duyurusunda bulunduğumuz kişi tarafından YSK kararında belirlenen süreden 26 dakika sonra, fotokopi ve eki dayanak GİK kararı bulunmayan bir yetki belgesinin onaysız fotokopisi ile, YSK kararında emredilen şekle uygun olmayan, el yazısı ile karalama şeklinde hazırlanan liste İYİ Parti'nin listesi olarak kabul edilemez. Yok hükmündedir." gerekçesi ile yaptığımız itirazı YSK kabul etmedi.

Bu durumda bir dahaki seçimde ben fotokopi bir belge ile Sayın Cumhurbaşkanını herhangi bir ilçe belediyesine aday gösterirsem YSK bunu geçerli bir başvuru sayacak demektir.

Mühürsüz oyları kabul eden YSK bu kez de fotokopi yetki belgesini kabul etti. Türkiye'nin ve hukukun geldiği hale bakın.

Kocamaz'ın DP'den yaptığı adaylık başvurusuna 5 MHP'li itiraz etti. Bugün Mersin İl Seçim Kurulu Başkanlığı bu itirazı karar bağlayacak".

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a kurulan kumpasın ve yaşanan ihanetin, "siyasi infaz" olduğu çok açık ve net şekilde ortaya çıktı.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.956 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.337 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.756 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 680 Okunma