Orhan Uğuroğlu Gazeteoku

Çalışan Gazeteciler Günü kutlanmalı mı?

Basın çalışanlarının bazı haklar ve yasal güvence sağlayan "212 sayılı kanun" 10 Ocak 1961 günü Resmi Gazete'de yayınlanınca "Çalışan Gazeteciler Bayramı" ilan edildi. Yasa, iş...

10 Ocak 2021 | 119 okunma

Basın çalışanlarının bazı haklar ve yasal güvence sağlayan "212 sayılı kanun" 10 Ocak 1961 günü Resmi Gazete'de yayınlanınca "Çalışan Gazeteciler Bayramı" ilan edildi.

Yasa, iş sözleşmelerinin yazılı olarak yapılmasını, işin türü ve ücret miktarının yazılmasını öngörerek, sosyal ve yasal haklarını belirleyen hükümler içeriyordu.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde emir-komuta zinciri içerisinde yapılmış ilk askeri darbe 12 Mart 1971'de yaşandı.

Genelkurmay Başkanı Memduh Tağmaç, Kara Kuvvetleri Komutanı Faruk Gürler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Celal Eyiceoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Muhsin Batur, Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay'a bir muhtıra vererek hükümeti istifaya zorladılar.

27 Ekim 1965'de iktidar olan Adalet Partisinin Genel Başkanı Başbakan Süleyman Demirel, 26 Mart 1971'de istifa etti. Ruhu şad olsun.

Adalet Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milli Güven Partisi ve Bağımsızlar tarafından oluşturulan hükümette Nihat Erim Başbakan oldu. (19 Temmuz 1980'de Dev-Sol tarafından öldürüldü)

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Değerli okurlarım 06 Kasım 2025 | 298 Okunma Kalem halkın vicdanıdır parayla satılamaz 05 Kasım 2025 | 143 Okunma Terörist başı Öcalan neden yargılanmadı? 04 Kasım 2025 | 223 Okunma Hayranı olduğum milletin vekili 03 Kasım 2025 | 430 Okunma Keyfinizi bozduğum için özür dilerim!.. 02 Kasım 2025 | 263 Okunma