Orhan Bursalı Cumhuriyet Gazetesi

Yanlış bir tweet ile yön değiştiren siyaset ve hukuk

Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Bey’i tanımam. Zaten orada kimler var say deseniz, başkanın adını çıkarabilirim. Engin Bey, yine bir Anayasa Mahkemesi kararı üzerine İçişleri Bakanı Soylu ile aralarında geçen bisiklet mavrası üzerine dikkatimi çekti.

15 Ekim 2020 | 940 okunma

Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Bey’i tanımam. Zaten orada kimler var say deseniz, başkanın adını çıkarabilirim. Engin Bey, yine bir Anayasa Mahkemesi kararı üzerine İçişleri Bakanı Soylu ile aralarında geçen bisiklet mavrası üzerine dikkatimi çekti. 

Biliyorsunuz, Anayasa Mahkemesi karayollarında gösteri - yürüyüş yapmanın yasaklanmasının, anayasaya temel hak ve özgürlüklere aykırı olduğunu açıklamış ve Soylu da “Korumalarınız olmadan bisikletle işinize gidin bakalım” demiş, Engin Bey bisikletini göstermişti.

Soylu ki ülkenin, yolların, canların güvenliğinden sorumlu bir No’lu adam. Güvenliği yasaklamalarla sağlama meraklısı. Aslında iktidarın, gösteri hak arama falan yapılmasın, yapılırsa engellensin temel politikasının uygulayıcısı. 

Engin Bey o zaman dikkatimi çekmişti, bir espri kategorisinde olmasına rağmen ve “ne gerek var polemik açmaya” demiştim. 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanı ve milletin değerleri söylemi, nedir bu? 23 Nisan 2024 | 98 Okunma Millet oyunu geri alır mı? Veya radikal dönüşüm mü? 22 Nisan 2024 | 227 Okunma Saray suçlu arıyor, 900 milyar borca bak diyen yok mu? 21 Nisan 2024 | 356 Okunma Kamu hizmeti bir çadırda da verilebilir... 18 Nisan 2024 | 186 Okunma Milleti birleştirmek ve AKP’nin düşüş dinamikleri 16 Nisan 2024 | 158 Okunma