Orhan Bursalı Cumhuriyet Gazetesi

Umutsuzluk ve duygusal kopuşta ilk aşama aşıldı görünüyor

Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı bu hafta 'Umutsuzluk ve duygusal kopuşta ilk aşama aşıldı görünüyor' başlıklı yazısını kaleme aldı.

06 Kasım 2023 | 303 okunma

Beklenti CHP’deki değişim üzerine yazı. Biliyorum. 100 yıl ile hesaplaşmayı aralıklı olarak sürdüreceğim. Çünkü geleceğe bakmalıyız. Keşke CHP de yüzyıllık parti olarak bir hesaplaşmayı da kendisi yapabilse...

CHP kurultayları lider seçimi odaklı oluyor. Tabii bir de parti meclisi ve yüksek disiplin kurulu üyelerinin seçimi yapılır. Mesela kurultaylarda dünyayı ve ülkeyi kısa bildirilerle ele alan bir kongre havası içinde tartışma özler insan, bu tartışmalardan CHP’nin izlemesi gereken yol için de sonuçlar çıkarılabilir. En azından kongre üyeleri ve izleyicileri bir aydınlanma yaşarlar, fakat belki de ne partinin ne de delege ve izleyicilerin böyle kurultay bölümüne ihtiyaçları vardır, ilgi duyarlar.

CHP’de ciddi bir hareketliliğe, değişime ihtiyaç vardı. Geniş kesimlerin beklentileri gerçekleşti. Özel, başkanlığa seçilmesi ile bu hareketi yaratmışa benziyor.

Sadece bir lider değişimi olarak görmüyorum kurultay sonucunu. Aynı zamanda bir siyaset yapma tarzı, lider odaklı bir yönetim ve karar verme tarzı da değişecektir. Değişmelidir.

BÜYÜK BİR HAREKÂT BEKLENTİSİ

Beklentim, Özgür Özel’in bir kadro hareketi / harekâtı ile ülke siyasetinde sarsıntı yaratacak ve iktidarı da sarsacak bir yeni politika dönemini başlatmasıdır. Ülkenin, muhalefetin ve CHP’nin parti ve seçmeni ile birlikte buna şiddetle ihtiyacı vardır.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir bilek güreşi mi, RTE ve Özgür Özel 13 Mayıs 2024 | 326 Okunma Boşuna kürek çekiyorsun milli eğitim bakanı 12 Mayıs 2024 | 474 Okunma 1.5 milyarlık İslam dünyası ve minicik Filistin 09 Mayıs 2024 | 322 Okunma Cumhuriyet gazetesinde bilim 08 Mayıs 2024 | 67 Okunma 100 yıl, henüz genç bir gazete 07 Mayıs 2024 | 63 Okunma