Orhan Bursalı Cumhuriyet Gazetesi

Meral Akşener’in kumarı

Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı bu hafta 'Meral Akşener’in kumarı' başlıklı yazısını kaleme aldı.

20 Kasım 2023 | 957 okunma

Partisinden sekiz milletvekili istifa etti, kimi AKP’ye kimi MHP’ye geçti; kimi boşta kimi yeni parti kuruyor. Ama “Asena” esip gürlüyor. Tamam yeni ve toplama bir partide bunlar olabilir, ama bir değil üç değil beş değil... Sekiz olunca ciddi bir sorun var der, nedir bu diye bakarsınız.

İYİ Parti’nin dağılmasını isteyen biri değilim. İlk başta ortadan kalkan merkez partilerin yerini alacak, sağa sola dağılmış seçmeni ve eski partilileri toplayacak bir İYİ Parti hayalini kurdu politik arena. Bu AKP’ye kaptırılan seçmen için de belki bir çekim alanı olabilirdi.

Kılıçdaroğlu bunun için elinden geleni yaptı doğrusu.

Fakat şu gerçek ortaya çıktı: AKP’den seçmen (ve politikacı) çekip almak öyle kolay değil.

Nedenini hepimiz biliyoruz: Yıllardır iktidarda, seçmenlerine, adamlarına; para, iktidar, koltuk, makam, rütbe dağıtıyor. Köşeyi dönen dönene. Paranın yağdığı, herkesin devlet bankalarına hortum taktığı bir iktidara yamanılır.

Neyse hikâye uzun.

İSTİFALAR NE ANLATIYOR?

Güncelde kalalım. İYİ Parti’de bu kısmi dağılma, a) iktidar olma umudunun uzakta olması, b) iyi yönetilememesiyle (Parti olamama! Liderlik sorunu) ilgili. Parti içindeki ilişkileri iyi bilmem ama olan bitenlere dışarıdan bakınca fotoğrafı kısmen görüyorsunuz, bir de dışarı taşan parti içi kulis haberleri.

Ama son iki istifası çok şey anlatıyor: Durmuş Yılmaz ve Bahadır Erdem. Tabii bir de Adnan Beker var.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kavala’ya özgürlük mü ve veya yeni bir sürek avı mı 14 Mayıs 2024 | 6 Okunma Bir bilek güreşi mi, RTE ve Özgür Özel 13 Mayıs 2024 | 332 Okunma Boşuna kürek çekiyorsun milli eğitim bakanı 12 Mayıs 2024 | 474 Okunma 1.5 milyarlık İslam dünyası ve minicik Filistin 09 Mayıs 2024 | 322 Okunma Cumhuriyet gazetesinde bilim 08 Mayıs 2024 | 67 Okunma