Orhan Bursalı Cumhuriyet Gazetesi

Meral Akşener'in kumarı 2

Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı bu hafta 'Meral Akşener'in kumarı 2' başlıklı yazısını kaleme aldı.

21 Kasım 2023 | 407 okunma

Dünkü yazımda bugünkü koşullar sürer ve Meral Akşener’in tüm illerde tek başına yerel seçimlere kendi adaylarıyla girme “sabitesi” sürerse, Akşener partisinin başından ayrılma gibi 1 Nisan ciddi şakası ile karşılaşabilir, iddialı olmak iyidir, ama siyaset mucize beklentisiyle yapılmaz demiştim.

Aylardır bu politikayı ısrarla ve şiddetle sürdürüyor, öyle ki partisinden bu nedenle ayrılan milletvekilleri oldu. Ayrılmayıp doğru olanı sonuna kadar savunmalarını isterdim. Fakat ayrılarak büyük bir uyarıcı görev yaptıkları da söylenebilir. Seçimler yaklaştıkça İYİ Parti’den yeni kopmalar olabileceği konusunda da yorumlar, görüşler var.

Salt yerel seçimlere yönelik politika nedeniyle milletvekilleri ayrılıyorsa, toplam 8 milletvekili partiden istifa ettiyse, bunun İYİ Parti’ye destek veren seçmenlerde de bir karşılığı olacağını varsaymak, politik analizlere uygundur. Çünkü partideki küçük-orta çaplı depremlerin seçmende bir karşılığı vardır. Böyle bir karışıklık seçmende de ayrışmaya neden olur.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir bilek güreşi mi, RTE ve Özgür Özel 13 Mayıs 2024 | 329 Okunma Boşuna kürek çekiyorsun milli eğitim bakanı 12 Mayıs 2024 | 474 Okunma 1.5 milyarlık İslam dünyası ve minicik Filistin 09 Mayıs 2024 | 322 Okunma Cumhuriyet gazetesinde bilim 08 Mayıs 2024 | 67 Okunma 100 yıl, henüz genç bir gazete 07 Mayıs 2024 | 63 Okunma