Orhan Bursalı Cumhuriyet Gazetesi

KK, RTE’yi bırak; Anayasa: 2 ihlal; İnsan soyumuz tam bir çorba

Kılıçdaroğlu, RTE ile uğraşma lütfen: Cumhurbaşkanı İzmir’de CHP’ye saldırdı: Rüşvet, yolsuzluk, çöp vb. demekmiş. 70 yıldır bu ülkeyi, AKP’nin de dahil olduğu sağ...

07 Ocak 2019 | 851 okunma

Kılıçdaroğlu, RTE ile uğraşma lütfen: Cumhurbaşkanı İzmir’de CHP’ye saldırdı: Rüşvet, yolsuzluk, çöp vb. demekmiş. 70 yıldır bu ülkeyi, AKP’nin de dahil olduğu sağ partiler yönetiyor ve hepsinin başlıca görevi, yandaş şirketlerini ve geniş bir yandaş kitlesini besleyerek zenginleştirmek ve ülkeyi ekonomik krizlerle, rüşvet ve yolsuzluklarla diplere vurdurmak oldu.
AKP, geçmişin sağ partilerinin kriz geleneğini sürdürdü, Türkiye’nin adam başına milli geliri 8 bin doların altına düştü.
Zaten başka türlüsünü yapamazdı çünkü fıtratlarında, tarihsel kan damarlarında o var. Yandaş besleme ve siyasi faaliyetlerinin tümünü finanse etmek için de rüşvet ve yolsuzluk görülmemiş bir üst düzeye çıkarıldı.
Kılıçdaroğlu RTE ile uğraşmayı bırakmalı. Asla yanıt vermesin. Bunu partinin belki daha alt kademelerinde görevliler yapar.
Ülke her açıdan diplerde, ama CHP’ye saldırıyorsa Cumhurbaşkanı, Kılıçdaroğlu ve CHP’yi bu polemiğin içine çekip eritmeyi amaçlıyor.
Kemal Bey, bu ülkenin sorunları mı bitti de tartışmaya zorbalık vb. gibi artık sıradanlaşmış konuları sokuyorsunuz? Bu söylem, sadece iktidara ve kamplaştırma politikasına hizmet ediyor.
RTE ile polemikte artık kişisel nefret, kin ve sözle tatmin ön planda seyreder oldu..
Partinin, Genel Başkan’ın bile istediğini dile getiremeyeceği bir seçim söylemi, stratejisi yok mu..
Durdurun bu politikayı! Ana konulara yoğunlaşın; o kadar çalıştay, fikir cimnastiği yapıyorsunuz, raporlar yayımlıyorsunuz, bunları sahneye taşıyın. İki anayasa çiğneme olayı
İktidar anayasanın emredici hükmüne rağmen gö...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanı ve milletin değerleri söylemi, nedir bu? 23 Nisan 2024 | 99 Okunma Millet oyunu geri alır mı? Veya radikal dönüşüm mü? 22 Nisan 2024 | 227 Okunma Saray suçlu arıyor, 900 milyar borca bak diyen yok mu? 21 Nisan 2024 | 356 Okunma Kamu hizmeti bir çadırda da verilebilir... 18 Nisan 2024 | 186 Okunma Milleti birleştirmek ve AKP’nin düşüş dinamikleri 16 Nisan 2024 | 158 Okunma