Orhan Bursalı Cumhuriyet Gazetesi

Katliamların üstünü yalanla örtme ustaları

Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı bu hafta 'Katliamların üstünü yalanla örtme ustaları' başlıklı yazısını köşesine taşıdı.

19 Ekim 2023 | 329 okunma

Bay Biden, İsrail devletinin ürettiği “Hastaneyi Hamas vurdu” yalanını devraldı, İsrail’in vurmadığını, çok öfke duyduğunu söyledi. Kucaklaşmaları müthişti. İnsanlık suçu işleyen, devlet adı altında örgütlenmiş suç örgütü liderlerinin buluşması gibi.

Biden hastaneyi kimin vurduğunu şüphesiz ki biliyor. CIA ve Amerikan ajanlarının raporları İsrail yolculuğunda önüne koyulmuştur. Bir normal insan olsa, İsrail’e gidişini iptal eder ve geri dönerdi.

Ama kayıtsız şartsız İsrail’in bu amansız saldırısının yanındaydı ve büyük bir olasılıkla CIA ve MOSSAD işbirliği ile hastaneyi Hamas füzelerinin vurduğuna ilişkin birtakım görüntüler yarattılar, bu sahtecilikle belki de Biden’ın İsrail’e gidişini de meşrulaştırmak istediler. Orada hastanede işlenen 500 cinayet karşısında, Tel Aviv’de ayakta ve dik durabilmesi, İsrail kasaplarıyla kucaklaşması için gerekliydi belki de.

Ama İsrail ordusunun “Hastaneleri vuracağız” açıklamasının üzerinden üç gün bile geçmemişti ki vurdular.

IRAK KİMYASAL SİLAH YALANI

İsrail kasapları, “Gazze’yi boşaltın çağrısı” yapıyor, kaçan Gazzeliler Mısır kapısına yöneliyor, bu kez de hepsini sınırda bombalayarak öldürüyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kavala’ya özgürlük mü ve veya yeni bir sürek avı mı 14 Mayıs 2024 | 6 Okunma Bir bilek güreşi mi, RTE ve Özgür Özel 13 Mayıs 2024 | 332 Okunma Boşuna kürek çekiyorsun milli eğitim bakanı 12 Mayıs 2024 | 474 Okunma 1.5 milyarlık İslam dünyası ve minicik Filistin 09 Mayıs 2024 | 322 Okunma Cumhuriyet gazetesinde bilim 08 Mayıs 2024 | 67 Okunma