Orhan Bursalı Cumhuriyet Gazetesi

İstifa eden Ziya Selçuk, şimdi büyük hizmet edebilir!

Bu kurul bakanlığın üstü müdür, yerine getirilecek kararlar bakanlığa mı iletilmektedir ?

09 Ağustos 2021 | 1.281 okunma

Epeydir istifası konuşulan Ziya Selçuk, Cumhurbaşkanı’nın sonunda kabul etmesiyle görevinden ayrıldı. Yerine kimin atandığı önemli değil, kim atanırsa atansın, kurulu sistem çerçevesinde çalışacaktır. Niteliklerine hiç bakmıyorum. 

Soru şu: Atanan bakanın Milli Eğitim Bakanlığı için, eğitim politikaları için bir programı, fikri, sorunu var mıdır? Niçin bakanlık, önerisini kabul etmiştir? Milli Eğitim’de neyi eksik, neyi gereksiz, neyi yanlış görmektedir ve bu doğrultuda yapmak isteyebileceklerini gerçekleştirme umudu var mıdır? 

Cumhurbaşkanı’nın atama kararını hemen kabul etmeden önce bir görüşme, programını anlatma ve çalışma özgürlüğü talebinde bulunmayı gerekli gördüğünü hiç sanmıyorum.

Genellikle, bakanlığa atanmayı en yüksek onur kabul edip o koltuğa oturulur. Ve görev adamı olduğunu bilir!

“Milli Eğitim’in önünde mutlaka gerçekleştirilmesi gereken politikalar” üzerine bir çalışması var mıdır? Yeni atanan Prof. Mahmut Özer, Ziya Bey’in....

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
100 yıl, henüz genç bir gazete 07 Mayıs 2024 | 59 Okunma Taksim bir kültürel mirastır ve ne anayasası ayol? 02 Mayıs 2024 | 169 Okunma Bir Akşener başarısı: İYİ Parti arındı, MHP’liler kaldı 30 Nisan 2024 | 761 Okunma Cumhurbaşkanı ve milletin değerleri söylemi, nedir bu? 23 Nisan 2024 | 102 Okunma Millet oyunu geri alır mı? Veya radikal dönüşüm mü? 22 Nisan 2024 | 229 Okunma